Parochie de Bron

LET OP: in verband met de coronamaatregelen is het parochiekantoor te Hoogerheide voor het publiek gesloten. We zijn altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Er is een mondkapje verplicht bij binnenkomst en bij het verlaten van de kerk, u dient u handen te ontsmetten bij binnenkomst en er is geen samenzang mogelijk.

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl


Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Louis Bril en Mieke Bril-Wils, Alphons Koolen e.v. Aartje Stigter; Ad Schouw e.v. Hilda Raymakers. In Woensdrecht: Jo Verbraak w.v. Gerrit Palinckx. In Putte: Fons Guns w.v. Maria van der Kloot.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Zondag 23 mei om 09.00 uur: Eucharistieviering; Pinksteren; Voorganger: pastoor Frans Verheije; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Rieky Oerlemans; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen. Intenties: Mevr. I. van Gool-Michielsen v.w. verjaardag. Mededelingen: Zondag 30 mei om 09.00 uur eucharistieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

        

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl.

Mededelingen: zaterdag 22 en 29 mei is er geen viering.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 22 mei om 17.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Frans Verheije; Lectrice: Itha Buijsse; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: Zaterdag 29 mei is er geen viering.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Openingstijd: donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Zondag 23 mei om 11.00 uur: Woord- en communieviering, Pinksteren; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Emmy Stigter; Lectrice: Lia Drijdijk; Misdienaars: Luka en Petar Loncar; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en voorzangers koor Woensdrecht. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zondag 30 mei om 11.00 uur woord- en communieviering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06 -17246410. Website, www.pkgw.nl.

Elke week op woensdag Open Kerk, van 14.00 tot 16.00 uur. Zondag 23 mei 9.45 uur: Prof. F. van den Brande, Kalmthout.


Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310. E-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl.

Zondag 23 mei 09.30 uur: Eucharistieviering, Pinksteren; Voorganger: pastor Sebastian Chazhoor. Overleden: Annemarie de Groot-de Kroon; Jos van de Watering; Philo Johnson, zus van pastor Sebastian; Trees van Snek-Van Tilburg. Misintenties: Joke de Boeck; Corrie Daniels-Verdult; uit dankbaarheid. Donderdag 27 mei 9.00 uur: Eucharistieviering.

Gelieve voor de dienst te reserveren 682310. Zolang het “coronatijdperk” duurt zal iedere zondagmorgen om 9.30 uur een live-stream-uitzending vanuit onze kerk verzorgd worden. Ga naar https://www.sint-christoffel.nl Daar ziet u de tekst: het You Tube kanaal kunt u hier vinden. Als er een live uitzending is, wordt deze hier uitgezonden. Ook kunt u naar You Tube gaan en dan zoeken naar Halsteren H.Quirinuskerk.

Ook dit jaar is er in de Meimaand geen speciale Mariaviering. Maar de H.Quirinuskerk zal op zondagmiddag 2, 9, 16, 23 en 30 mei geopend zijn van 13.30 tot 15.00 uur. We kunnen dan bij Maria bidden, een kaarsje branden, een bloemetje brengen. Of zo maar even stil bij haar zijn. Welkom !


Pastoraal woord

Met Pinksteren vierden we de nederdaling van de H. Geest over de jonge kerk. De tijd tussen Hemelvaart en Pinksteren kunnen we beschouwen als een soort noveen. Gedurende negen dagen kunnen we bidden om de negen vruchten van de H. Geest die Paulus noemt: “De vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.” (Gal. 5,22) Juist in deze tijd zijn kinderen in onze St. Anna-en St Christoffelparochie gevormd door de bisschop en de vicaris. Het vormsel is het sacrament bij uitstek van de H. Geest. We vragen dat die H. Geest de kinderen mag bezielen, kracht geven en richting wijzen in hun verdere leven. We hopen en bidden dat de vruchten van de H. Geest steeds meer aanwezig mogen zijn in hun leven. We feliciteren de kinderen met hun vormsel en ook hun ouders en familie.

In de Antoniusnoveen in Lepelstraat staan we dit jaar elke dinsdag ook stil bij één van die negen vruchten die grotendeels in het leven van de H. Antonius zichtbaar waren. We bidden op zijn voorspraak dat die goede gaven van de H. Geest het leven van steeds meer mensen en ook van onszelf mogen verrijken.

Pastoor Hans de Kort

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 22 mei 19.00 uur: Eucharistieviering: In deze viering gedenken wij: o.o. Kommers-Schrauwen; o.o. Johannes van Tillo en Geertruida de Krom; Peet van Lakwijk e.v. Maria van Lakwijk-Uijtdewilligen; voorganger: Past. H. de Kort, lector: A. Blom, zang: enkele leden van het koor Samen Sterk. Dinsdag 25 mei 14.30 uur: Eucharistieviering, 7de middag van de Noveen. Dinsdag 25 mei 19.00 uur: Eucharistieviering, 7de avond van de Noveen. In deze viering gedenken wij: Sjan Foppele-Bakx; Jaantje de Booij, o.o. Marinus Ooms en Cornelia Ooms-Heijnen. Voorgangers: Past. P. Verbeek en Past. H. de Kort, lectoren: F. Veraart en H. Wouts. m.m.v. het koor van de Onze Lieve Vrouwe Parochie uit Bergen op Zoom. Mededelingen: Iedere dinsdag vanaf 10.00 tot 16.00 uur is de kerk geopend om een kaarsje aan te steken en in stilte te bidden. Voor iedere dienst, gelieve u zich aan te melden bij H. Wouts, telefoon 0164-682575.

Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Zondag 23 mei 10.30 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk, Ds. Hans de Bie.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.