Afbeelding
Foto:

KombinoCare redt insecten!

HOOGERHEIDE - Kinderdagverblijf KombinoCare uit Hoogerheide viert nog steeds hun 10-jarig jubileum met ook in de maand mei weer een mooi thema. Deze maand gingen de begeleiders samen met de kinderen op 10 mei naar het prachtige paradijsje van Ambrozijn, vlakbij het Stayokay hotel in Bergen op Zoom.

In dit paradijsje is ruimte voor natuur en leuke activiteiten zoals kinderyoga en peuterdans, geheel verzorgd door Edith Kools. Dit paste natuurlijk bij het thema van deze maand: Red de insecten!


Belangrijk

Insecten worden door veel mensen gezien als ongedierte, maar insecten zijn ook belangrijk voor bijvoorbeeld het bestuiven van planten. Zo zijn insecten ook van belang voor ons ecosysteem, dus niet alleen als alleen plaag. Soms zijn het prachtige verschijnselen, zoals vlinders. KombinoCare heeft een omgebouwd aquarium met larven waar uiteindelijk prachtige vlinders uit zullen ontpoppen en vrij gelaten worden in de natuur.

De kinderen gingen bij Edith in haar paradijsje verkleed met prachtige vleugels de dag starten met een openingsdans en fladderden als mooie vlinders. Ook maakten ze insectenhotels met conservenblikken en natuurlijk materiaal. Deze gaan ze ophangen op het kinderdagverblijf. Op hun eigen speelse manier hebben de kinderen geleerd over insecten en weten nu hoe belangrijk deze zijn. De insecten zullen zeker ook gebruik gaan maken van hun prachtige hotels.


Vlinders

De kinderen bij KombinoCare zijn zelf ook een soort vlinders. Vanuit hun cocon ontpoppen ze tot een prachtige vlinder, ieder op hun eigen manier.

Volg ook de facebookpagina van KombinoCare voor alle nieuwtjes en hun thema's.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding