Afbeelding
Foto: Gemeente Woensdrecht

Opnamen Slag bij Woensdrecht

GEMEENTE WOENSDRECHT - Bart van der Veen en Jim Raaijmakers uit de gemeente Woensdrecht beginnen aan een documentaire over de Slag bij Woensdrecht. Dit tweetal had vorig jaar op 24 oktober al opgeroepen om een Canadese vlag uit te hangen op de dag dat Woensdrecht werd bevrijd.

Bart liet aan ons weten dat eigenlijk pas drie dagen later Woensdrecht helemaal bevrijd was in 1944. Ooggetuigen van deze oorlog zijn nu op een leeftijd dat ze het hen nog kunnen vertellen en anderen zijn al overleden.


Plannen

''De plannen voor deze documentaire waren er al ruim een jaar, maar door de corona pandemie moesten we ze helaas stilleggen. Aangezien we interviews willen doen met oudere mensen en eerst wilden wachten tot er iets weer mogelijk was. Het doel van deze documentaire is dan ook zoveel mogelijk ooggetuigen hun belevenissen over deze oorlog laten vertellen op beeld nu het nog kan. Dit blijft dan voor altijd vereeuwigd en zou ook generaties na ons nog getoond kunnen worden aan het publiek of zelfs op scholen. In deze oorlog is gruwelijk gevochten in en rondom Woensdrecht. Op 'black friday' zijn er maar liefst 50 doden gevallen en dan niet de andere dagen te vergeten. We hopen dan ook op 24 oktober onze première te kunnen tonen'', aldus Bart van der Veen.


Oproep aan ooggetuigen

Er worden nog ooggetuigen gezocht voor de opnames. Dus heeft u een bijzonder verhaal over de Slag om Woensdrecht dan kunt u contact opnemen met Bart van der Veen op telefoonnummer 06-29604410 of via e-mail: bart@groenbewusthovenier.nl


De opnames worden gemaakt in samenwerking met Zuidwest TV en worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Woensdrecht.