D66 wil starterslening structureel

GEMEENTE WOENSDRECHT - In navolging van het raadsvoorstel van de gemeente Woensdrecht omtrent de starterslening, wil D66 Woensdrecht gezien de enorme populariteit opnieuw een lans breken voor het structureel maken van de starterslening.

Thierry de Heer (D66) hierover: "In de raad van december 2020 is een motie die oproept om de starterslening structureel te maken, door de coalitie weggestemd. De wethouder heeft aangegeven dat indien nodig er direct een voorstel naar de raad gaat komen om de starterslening weer mogelijk te maken."


Vestigen

Wat de fractievoorzitter van D66 betreft, mag hier een einde aan komen: “De gehele raad is voorstander van de starterslening en gezien het tijdsverlies wil D66 de starterslening structureel in de begroting opnemen. Dit voorkomt dat starters naast een lening grijpen en zich helaas niet kunnen vestigen in onze gemeente”, aldus De Heer.


Opnieuw

Dat de starterslening met kunst en vliegwerk op de agenda staat is volgens het raadslid het bewijs dat de starterslening beter structureel in de begroting verwerkt kan worden.

De Heer is benieuwd of de coalitiepartijen nu wel heil zien om het anders aan te pakken: “Ik kan echt geen reden bedenken waarom dit nu echt niet structureel kan en telkens opnieuw door de gemeenteraad moet worden vastgesteld.”