Besluiten burgemeester en wethouders gemeente BoZ

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom heeft in de vergaderingen van 20 en 29 april onder meer de volgende besluiten genomen:

Molenerf Halsterseweg 57

Het college wil de beslissing op bezwaar van 12 oktober 2020 in stand laten. Het gaat hierbij om een verzoek om het molenerf aan de Halsterseweg aan te wijzen als gemeentelijk monument. Daarnaast heeft het college besloten om het verzoek van Bond Heemschut om het molenerf aan de Halsterseweg 57 aan te wijzen als gemeentelijk monument af te wijzen. Op 31 maart 2020 had het college al op een soortgelijk verzoek een beslissing genomen: het molenerf heeft onvoldoende waarde om als gemeentelijk monument te worden aangewezen.


Verkoop blaashal Melanen        

Het college heeft besloten de blaashal die tijdelijk is gebruikt bij zwembad De Melanen te verkopen. Stichting ETO uit Hoofddorp neemt met steun van de gemeente Haarlemmermeer, de blaashal van Bergen op Zoom over. De blaashal werd eerder ingezet om het programma van zwembad De Schelp, tijdens de renovatie, zoveel mogelijk doorgang te kunnen laten vinden in Halsteren. Voor de blaashal was geen nieuwe bestemming binnen de gemeente Bergen op Zoom.



Schuldhulpverlening

Het college stelt het Uitvoeringsplan schuldhulpverlening (tot 2024) vast en stelt de raad voor de Verordening beslistermijn schuldhulpverlening Bergen op Zoom 2021 vast te stellen. Hiermee geven college en raad invulling aan een meer integrale aanpak van schuldhulpverlening en besluitvorming binnen een vastgestelde termijn.


Huurcompensatie
Binnen- en buitensportverenigingen ontvangen over het 4e kwartaal 2020 kwijtschelding van huur voor de periode oktober - december 2020. Het college maakt gebruik van de rijksregeling 'Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties COVID-19' voor de gederfde huurinkomsten. Met diezelfde regeling compenseert het college ook zwembad De Schelp en de Melanen. De financiële consequenties van € 154.889,86 neemt het college mee in het 2e concernbericht.


Bestemmingsplan Buitengebied Oost

Op 16 maart 2021 bood het college het raadsvoorstel over de gewijzigde vaststelling van bestemmingsplan Buitengebied Oost 2020 aan de raad aan. Hierna bleek dat een zienswijze abusievelijk niet is meegenomen, waardoor het eerdergenoemde raadsvoorstel wijzigt. Het college biedt het gewijzigde raadsvoorstel met bijbehorende bijlagen aan aan de gemeenteraad.


Jongeren op Gezond Gewicht        

Het college zet het programma Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) voort. Met het programma wil het college betrokken organisaties stimuleren om zelfstandig mee te werken aan de gezonde leefomgeving. 'Op deze manier stimuleren we jongeren gezond te leven en te bewegen en proberen we het overgewicht bij jongeren terug te dringen bijvoorbeeld met gezonde voeding.