Afbeelding
Foto: Koen Mol

Eén groot feest bij Luysterburg

HEERLE – Wie honderd jaar ervaring heeft beheerst zijn vak tot in de puntjes. Geen wonder dat de asperges van de Herelse familie Luysterburg tot de beste op de Brabantse Wal behoren. Het erf van Luysterburg is één grote belevenis, en één groot feest.

Trots vertelt de 30-jarige Ellen Luysterburg over haar overgrootvader, die in 1921 naar Heerle verhuisde en daar een prachtige boerderij aan de Herelsestraat betrok. Kort daarna overleed hij, maar zijn familie zette zijn akkerbouwbedrijf voort, en bouwde het uit tot wat het nu is. Ellen en haar tweelingbroer Rob drijven de onderneming samen met hun ouders.


Genieten
Het aspergeseizoen is voor hen misschien wel de mooiste tijd van het jaar, vertelt Ellen: “We zijn heel het jaar bezig om onze ziel en zaligheid in onze producten te steken. Als het aspergeseizoen aanbreekt, begint voor ons de tijd waarop we letterlijk de vruchten plukken van onze harde werk en kunnen genieten van wat we gemaakt hebben. Zien hoe onze klanten van onze producten genieten, en horen hoe ze elk jaar weer uitkijken naar onze asperges is gewoon heel mooi!”


Uitje
Ondanks het koude voorjaar merkt familie Luysterburg dat de belangstelling voor de Brabantse Wal Asperge en de andere verse producten die te koop zijn in de boerderijwinkel allerminst is afgenomen. “We zien dat mensen nog steeds graag gezond eten, en plezier hebben in het bezoeken van onze boerderijwinkel. Dat is voor veel mensen echt een uitje. We hebben niet alleen asperges, maar ook aardbeien en aardappelen van eigen bodem. Aangevuld met allerlei verse boerderijproducten van boeren uit de regio. Wie onze winkel bezoekt heeft eigenlijk geen supermarkt meer nodig voor hun verse boodschappen!”


Aspergefeestje
Ellen en haar familie zijn niet alleen veelzijdig, creatief zijn ze ook: in het Roosendaalse Tolbergcentrum openen ze een onbemande verswinkel waar klanten een “appeltje uit de muur” kunnen trekken. Bovendien organiseren ze een “aspergefeestje per post”. Ellen legt uit wat dat inhoudt: “Wie een aspergefeestje per post bestelt ontvangt een grote gekoelde doos, met daarin alle ingrediënten voor een tweegangendiner voor vier personen. Veel werk is het niet, maar genieten is het wel! Ons aspergefeestje komt overal, van Zuid-Limburg tot Groningen!”

Over een feestje gesproken: op 16 mei bestaat de boerderij van de familie Luysterburg precies honderd jaar. Ellen belooft dat dat gevierd gaat worden zodra de regels het toestaan: “Dat wordt pas écht een bijzonder feest!”



Volg het leven op de boerderij van de familie Luysterburg via https://www.facebook.com/boerderijluysterburg of https://www.instagram.com/boerderijluysterburg/

Afbeelding