Carla Sperling-de Wit
Carla Sperling-de Wit Foto:

Koninklijk onderscheiden in BoZ

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Dertien inwoners van gemeente Bergen op Zoom werden maandagochtend gebeld door burgemeester Frank Petter. Die bracht hen feestelijk nieuws: de mededeling dat aan hem of haar een Koninklijke Onderscheiding is toegekend.

In een speciale online Lintjesregen-uitzending op ZuidWest TV sprak de burgemeester iedere decorandus 's middags afzonderlijk toe. Ook in de middag kreeg elke decorandus een boeket bloemen thuisbezorgd met hieraan een kaart en uitnodiging voor de persoonlijke uitreiking later in de week voor het opspelden van het Lintje door een familielid in het Oude Stadhuis.

Lid in de Orde van Oranje Nassau uit gemeente Bergen op Zoom zijn geworden voor onder meer hun volgende verdiensten: Riet van den Abeele-van Duiven, sociaal en betrokken; Frans van den Berg, onbaatzuchtige inzet; Frans Deelen, diverse inzet voor anderen; Ruud Brugmans, voetbalvereniging Dosko; Wim de Haan, betrokkenheid natuur; Cees de Klerck, protestantse kerk en rol Sinterklaas; Frans Leenaars, inzet voor gemeenschap; Adri Meesters, inzet wandelsport en divers vrijwilliger; Ton Segers, grote betekenis voor Bergse gemeenschap; Ton Thijssen, bridge en inzet FNV; Rinus Verhees, parochie, koor en kerk; Dick Westerhof, Lions, weervisserij en buurtpreventie; Carla Sperling-de Wit, intensieve betrokkenheid EHBO.

Betsy van Giels-Suijkerbuijk uit Lepelstraat ontving een Koninklijke Onderscheiding in gemeente Steenbergen, waar ze maatschappelijk actief is.

Dick Westerhof
Rinus Verhees
Ton Thijssen.
Ton Segers
Adri Meesters
Frans Leenaars
Cees de Klerck
Wim de Haan
Ruud Brugmans
Frans Deelen
Frans van den Berg
Riet van den Abeele-van Duiven