Erelid Jack Groffen en voorzitter John Rens van Lepelstraatse Boys.
Erelid Jack Groffen en voorzitter John Rens van Lepelstraatse Boys. Foto: Dennis van Loenhout

Lepelstraatse Boys voetbalt op zaterdag

LEPELSTRAAT – Zodra het nieuwe voetbalseizoen losbarst, speelt het eerste elftal van Lepelstraatse Boys niet meer op zondag, maar op zaterdag. Bovendien “promoveert” het team van de vijfde naar de vierde klasse. Erelid Jack Groffen en voorzitter John Rens vertellen waarom deze stap Lepelstraatse Boys veel goeds kan brengen.

“We waren rijp voor deze stap”, zegt Lepelstraatse Boys-voorzitter John Rens onomwonden. Hoewel Lepelstraatse Boys het niet onverdienstelijk deed op de zondag, werden de verre uitwedstrijden een steeds groter struikelblok voor steeds meer spelers.

“We hebben al jaren spelerstekorten, ook in het eerste. Dat is voor een deel te wijten aan de lange afstanden die soms moeten worden afgelegd voor uitwedstrijden. Breda, Dordrecht, Zeeuws Vlaanderen, dat is niet leuk voor onze spelers. Het kost enorm veel tijd, en gezellig een biertje drinken na afloop zit er niet in, want eigen supporters komen nauwelijks naar zulke verre wedstrijden. En bezoekende clubs namen ook nauwelijks supporters mee naar Lepelstraat, wat weer slecht is voor onze kantine-inkomsten. Nu we naar de zaterdag gaan ontmoeten we tegenstanders uit de buurt, worden de wedstrijden leuker en wordt het drukker op het sportpark. We zien alleen maar voordelen.”


Sfeer

“Wanneer een club hooguit twee bestuursleden meeneemt komt dat de sfeer op het sportpark niet ten goede”, zegt erelid Jack Groffen, die 25 jaar lang secretaris was en nu het wedstrijdsecretariaat onder zijn hoede heeft. “Als we straks kunnen spelen tegen clubs als Steenbergen, Welberg, Moc, Dosko, SPS en Smerdiek, staan er ongetwijfeld weer honderden supporters langs de lijn en is het druk in de kantine. Die derby’s zijn voor onze spelers ook veel mooier. Niet alleen omdat de afstanden minder groot zijn, maar omdat ze de spelers van die clubs ook kennen. Amateurvoetbal gaat om sfeer, en met de overstap naar zaterdag weten we zeker dat voetballen nog mooier wordt.”


Kernwaarde

John Rens is blij dat de overstap naar de zaterdag eenvoudig te regelen was met de KNVB, en hij onderschrijft de woorden van Groffen: “Ons kent ons, dat is de kernwaarde van onze club, en dat is ook het mooie van amateurvoetbal. Een wedstrijd tegen een regionale club betekent veel meer dan een wedstrijd tegen een club uit een plaats die je nauwelijks kent. Bovendien scheelt het veel kosten, want voor een wedstrijd in Tholen hoeven we geen bus te huren. We zijn gelukkig een gezonde vereniging, met onze ruim 150 leden en we hangen enorm aan elkaar. We missen het om ouderwets een potje te kletsen langs de zijlijn. Op onze eerste wedstrijd-zaterdag wordt het ouderwets gezellig. Da’s pas écht iets om naar uit te kijken.”


"We zien alleen maar voordelen”