Afbeelding
Foto:

Gijs, Thomas en Melissa
Hereijgers Aardbeien & Asperges

LEPELSTRAAT - Gijs den Bak is 18 jaar en woont in Bergen op Zoom. Hij werkt bij Hereijgers Aardbeien & Asperges in Lepelstraat.

Daar steekt hij asperges, verzorgt hij gewassen en verricht klusjes voor het bedrijf. Ook heeft hij samen met collega’s een silo gebouwd. Gijs vindt asperges steken het leukste om te doen: "Je bent dan lekker bezig en in de buitenlucht." Hij studeert werktuigbouwkunde op Avans in Breda, maar voor nu heeft Gijs een hele leuke bijbaan.

Thomas Harskamp is 19 jaar en woont in Bergen op Zoom. Ook hij werkt bij Hereijgers Aardbeien & Asperges in Lepelstraat. Net als zijn collega steekt hij er asperges, moet gewassen verzorgen en klusjes doen voor het bedrijf. “Het is heel divers werk”. Thomas studeert commerciële economie op de Hogeschool in Tilburg. Hij vindt het erg leuk om bij Hereijgers Aardbeien & Asperges te werken als bijbaan.

Melissa Frijters is 16 jaar en woont in Halsteren. Ze werkt bij Hereijgers Aardbeien & Asperges in Lepelstraat, waar ze voornamelijk aardbeien plukt in de kas en daarnaast kleine klusjes doet voor het bedrijf. “De sfeer onderling is heel goed”, zegt Melissa. Nu studeert ze nog in Breda waar ze de opleiding bedrijfsleidster dierenverzorging volgt. Later zou Melissa dan ook graag met zeezoogdieren willen werken.