Afbeelding
Foto:

Richtlijnen voor verantwoord winkelen

Dinsdagavond is op de persconferentie door het kabinet aangekondigd dat de niet-essentiële winkels op woensdag 28 april weer open mogen! Eindelijk komt er wat meer lucht voor de ondernemers om te kunnen ondernemen. Uiteraard wel met inachtneming van de basisregels ten aanzien van hygiëne, desinfectie en gezondheid. Landelijke brancheorganisaties hebben de afgelopen weken hard gelobbyd om tot deze openstelling te komen. Het is nu van groot belang dat de ondernemers, samen met winkeliersvereniging en gemeenten laten zien veilig, verantwoord en gastvrij open te kunnen zijn en zich aan afspraken te houden.


Straal dit ook met elkaar uit, zodat op het moment dat de besmettingen eventueel weer oplopen, de sector kan aantonen dat zij er alles aan hebben gedaan om een veilige omgeving te creëren.

Het volledige afsprakenkader treft u bijgaand aan, inclusief de Richtlijnen "Verantwoord Winkelen”, "Winkelen voor mensen met een beperking” en "Winkelen en de Openbare Ruimte”. Voor de actuele overzichten zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19