Oplaadpunt bij Costa Kabrita.
Oplaadpunt bij Costa Kabrita. Foto: Pascal Brugman

Costa Kabrita met oplaadpunt weer duurzamer geworden

HUIJBERGEN - In de gemeente Woensdrecht komen erop steeds meer plekken, huizen en bedrijven met duurzame energie. Van zonnepanelen tot oplaadpunten. Zo ook op de camping van Familie Nelen in Huijbergen.

Op de geitenstallen naast camping Costa Kabrita lagen al zonnepanelen op het dak dus waren ze al vrij duurzaam bezig. Zoon Bart kreeg van zijn werkgever een bedrijfsauto die elektrisch rijdt, maar een oplaadpunt was er niet aan huis. Hiervoor moet Bart steeds naar het dorp waar een paar oplaadpunten aanwezig zijn. Dit was steeds een stuk lopen, dus besloot de familie Nelen hier wat aan te gaan doen.

Investeren in duurzaamheid

Omdat er toch al zonnepanelen op het dak van de stal lagen konden ze snel schakelen en werden er twee oplaadpunten gekocht die aangesloten werden. Deze opladers kunnen maximaal 22kwh aan. De linker oplader is bedoeld voor zoon Bart, maar kan natuurlijk ook openbaar gebruikt worden als zijn auto er niet staat. De rechter is bedoeld voor campinggasten en mensen uit de buurt die een oplaadpunt voor hun elektrische auto nodig hebben. Ze vragen wel of iedereen die hier gebruik van maakt even een briefje met de contactgegevens erop achter hun raam wil doen. Zodat ze even kunnen bellen mocht er iets zijn. De familie Nelen is ook blij dat ze hierbij weer een stuk duurzamer zijn geworden.