Stadkantoor Bergen op Zoom
Stadkantoor Bergen op Zoom Foto: Bep Tielemans

Zaterdag van de Toekomst van Bergen op Zoom

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 24 april vond de ‘Zaterdag van de Toekomst Bergen op Zoom’ plaats. Gemeenteraadsleden/burgerleden gingen online in gesprek over zes thema’s/sessies uit de concept Toekomstvisie 2035.

De bijeenkomst was online en openbaar met een 1e ring, de deelnemers en een 2e ring, de luisteraars. Deelnemers waren de leden van de raad en burgerleden, de collegeleden en moderatoren/ondersteuners.
Luisteraar was iedereen die wil deelnemen en de toekomst van Bergen op Zoom nog beter en mooier wil maken.


Thema's

Op de Zaterdag van de Toekomst werd in sessies een zestal thema's besproken, te weten: 1. Partnerschap, om samen doelen te bereiken; 2. Duurzame stad en gemeenschappen.; 3. Goede gezondheid en welzijn, onderwijs. Na de pauze: 4. Sport en Cultuur; 5. Duurzaam wonen en beleven; 6. Eerlijk werk en economische groei.


Debat

Collegeleden gaven een beknopte inleiding en vervolgens konden d deelnemers in de 1e ring vragen stellen en hun mening geven.

Voor politieke opvattingen wordt verwezen naar het politieke debat dat in commissievergadering en raadsvergadering plaatsvindt.


Meningen

Luisteraars (2e ring) kunnen via de mail ook hun mening geven. Dat kan tot uiterlijk 1 mei 2021, een week na de online sessies.

Alle meningen en zienswijzen, zowel van raadsleden/burgerleden als luisteraars kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke definitieve Toekomstvisie 2035. Het is de bedoeling dat de Toekomstvisie 2035 vastgesteld wordt in de raadsvergadering van donderdag 22 juli 2021.


Concept

Op de website van de gemeente Bergen op Zoom de concept Toekomstvisie 2035 en een notitie waarin de koppeling per thema/visie met de bestuursopdrachten uit het Focusakkoord staan. Het programma van de Zaterdag van de Toekomst is daar ook te vinden.

Luisteraars kunnen na de onlinebijeenkomst van zaterdag 24 april 2021, hun zienswijzen mailen naar:
j.l.v.m.sengers@bergenopzoom.nl. Dat kan tot en met zaterdag 1 mei 2021.