Afbeelding
Foto:

Terras Eeterij De Melanen hunkert naar gezelligheid

HALSTEREN – Maanden was er geen enkel perspectief, dus toen de aankondiging kwam dat de terrassen van 28 april weer open mogen was er overal opluchting. Bij alle gasten die de horeca zo gemist hebben en bij Eeterij de Melanen, waar al maandenlang wordt gehunkerd naar gezelligheid.

Het terras bij Eeterij de Melanen en indoor speelparadijs Monkey Town – dat helaas nog gesloten blijft – telt normaal gesproken 100 plaatsen. Dat vanaf 28 april slechts de helft van die plekken bezet mag zijn mag de pret nauwelijks drukken. “We zijn gewoon enorm blij dat we na al die maanden eindelijk weer gasten mogen ontvangen”, zeggen ondernemers Anne-Rose en Eric. “Onze koffie, dranken en gerechten zijn nog net zo lekker als voor de lockdown. Na zo lang wachten smaakt een clubsandwich, een borrelplankje of een high-tea hopelijk naar veel meer! Wij kunnen nauwelijks wachten tot we de eerste gasten mogen begroeten!” Om hun blijdschap te delen hebben Anne-Rose en Eric een mooie openingsactie bedacht. Wie een portie bitterballen of warme nacho’s bestelt, mag gratis een ronde midgetgolfen: “En zoals altijd is onze buitenspeeltuin natuurlijk ook gratis toegankelijk voor gasten op het terras”, zeggen ze. “Een consumptie is verplicht, maar dan is er alle ruimte voor kinderen om zich lekker uit te leven op de boltrampoline, de vogelnestschommel die ook toegankelijk is voor rolstoelgebonden kinderen, de glijbaan, de zandbak, het loopparcours en de klimrekken. Terwijl ze dat doen kunnen hun ouders eindelijk weer eens genieten van de gezelligheid op het terras. Dat we ons verheugen op gezelligheid betekent natuurlijk niet dat we de veiligheid uit het oog verliezen. De afstand tussen de tafels is ruim, en we vragen onze gasten wel om mee te werken aan een gezondheidscheck en hun gegevens bij ons achter te laten. Veiligheid gaat voor alles.”

Terwijl het terras bij Eeterij de Melanen weer open gaat, blijft Monkey Town voorlopig nog gesloten. "Oehlie mist de kinderen enorm”, zegt Anne-Rose. "We hopen dat ook de binnenspeeltuin heel snel - en veilig - weer open kan, maar we richten ons voor nu op het positieve. Ons terras is open, de buitenspeeltuin ook. Ons terras bevindt zich nog steeds langs één van de mooiste fietsroutes van de regio, dat is niet veranderd. Op vakantie gaan kan nog niet, maar wij hopen onze gasten vanaf nu weer heel dicht bij het echt vakantiegevoel te kunnen brengen. Eindelijk!”