Je fiets vrolijk versieren en vervolgens fotograferen kan weer voor Koningsdag in Lepelstraat.
Je fiets vrolijk versieren en vervolgens fotograferen kan weer voor Koningsdag in Lepelstraat. Foto: Bep Tielemans

Coronaveilige activiteiten op Koningsdag in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - De Lepelstraatse Oranjevereniging heeft weer de nodige digitale vergaderingen achter de rug en stelde een mooi activiteitenprogramma op. Alle creatieve ideeën werden genoteerd, voorgelegd aan het kabinet en zoals vorig jaar kan er door coronamaatregelen maar een deel doorgang vinden. 'We gaan er echter wel gezellige en passende dagen van maken', meldt de Oranjevereniging Lepelstraat.

Op Koningsdag, dinsdag 27 april, mogen alle kinderen hun fiets versieren en ze maken daarmee kans op een leuke prijs. Ze moeten van het resultaat een mooie foto maken, liefst met zichzelf erbij in oranje outfit. Die kunnen ze sturen naar oranjevereniging.lepelstraat@outlook.com. Vermeld daarbij naam, leeftijd en adres. Er is geen versierde fietsenoptocht, maar zeker is het leuk om met de fiets een rondje door de straat te maken. Misschien wel op zoek naar de vele versierde kroontjes die her en der voor het raam zullen hangen. De kinderen krijgen namelijk op school een kleurplaat mee en de Oranje Vereniging Lepelstraat wil ook alle andere kinderen en volwassenen uitdagen de straten mee te ‘versieren’. Voor hen is de kleurplaat links in deze krant. Wie weet valt de mooiste ook nog wel in de prijzen. Vergelijk het kroontjes versieren met het zoeken naar de gluurpietjes en beertjes. De organisatie hoopt veel creatieve inzendingen binnen te krijgen. De voormalig gedecoreerden zullen weer een uitnodiging ontvangen voor een passende attentie op Koningsdag. De Oranje Vereniging zal deze op veilige en sfeervolle wijze bij hen aan huis bezorgen. Dat geeft de dag toch een speciaal tintje.

Herdenking: Op 4 mei worden alle gevallenen van de Tweede Wereldoorlog herdacht, uitsluitend in een beperkt gezelschap. Bevrijdingsdag: Op 5 mei wordt enkel de vlag gehesen.

om onze vrijheid te herdenken.