Afbeelding
Foto:

Kennismaking in beweegpark met wandelen als medicijn

GEMEENTE WOENSDRECHT - 'Sinds kort ben ik, Patrick van Veen, woonachtig en werkzaam als fysiotherapeut in de gemeente Woensdrecht. Als fysiotherapeut krijg ik dagelijks mensen die vanwege gezondheidsproblemen een stapje terug moeten doen in hun werk en dagelijks leven.'

'Deze beperkingen hebben veel invloed op het welzijn in het algemeen. Het geeft een bepaalde onzekerheid als je lichamelijke klachten en de daarbij behorende beperkingen ervoor zorgen dat je geen idee hebt hoe je je de volgende dag voelt. Deze onzekerheid kan ervoor zorgen dat je steeds minder betrokken raakt in de maatschappij. Je kunt je niet aanmelden voor de “gewone” evenementen, want je kunt het tempo misschien niet aan, of de opbouw van het trainingsprogramma gaat te snel of je kunt een week niet trainen vanwege pijnklachten. Met goede moed beginnen en dan toch weer moeten afhaken, omdat er op dat moment te veel pijnklachten zijn, kan ervoor zorgen om helemaal niet meer te starten.
Als fysiotherapeut kijk ik graag naar de mogelijkheden en daarom heb ik besloten om een wandeltraining te starten waarbij iedereen kan deelnemen. De wandeltraining duurt 60 minuten en tijdens deze wandeltraining doen we aan looptraining, maar ook aan kracht- en stabiliteitsoefeningen. We trainen in het beweegpark te Hoogerheide (Philomenahof), dus tussendoor kan er makkelijk uitgerust worden door even te zitten.
Uit onderzoek is gebleken dat wandelen voor iedereen gezond is. Dus ook voor mensen met longklachten, hart- en vaatziekten, diabetes en artrose is deze wandeltraining een mooie opstap. We beginnen met een 0-meting en naast de 12 trainingen op maandag 3 mei van 13.00-14.00, krijgt iedereen een wandelschema mee en wekelijks een wandeltip. Je mag thuis oefenen, maar dit hoeft niet per se.'


Er is een gratis kennismakings-/informatiemiddag op maandag 26 april van 14.00 tot 14.30 in het beweegpark te Hoogerheide.


Voor de 12 weken begeleiding (start op maandag 3 mei) vraag ik een kleine bijdrage van in het totaal 25 euro p.p. Wandel jij met me mee? Meld je dan aan via e-mail op Patrone_c00L@hotmail.com t.a.v. Patrick van Veen o.v.v. wandelgroep.