Afbeelding

Roland Hermans - MOC '17
Er komt veel bij kijken

BERGEN OP ZOOM - Roland Hermans is sinds begin 2021 voorzitter jeugd bij MOC’17 in Bergen op Zoom. Als je ziet wat er allemaal bij komt kijken in deze rol zou je niet zeggen dat het gaat om vrijwilligerswerk. Het is niet ongebruikelijk dat Roland in een week 15 uur bezig is voor zijn club. “Je wilt het team vrijwilligers goed geregeld zien.”

Want wat belangrijk is om te weten, MOC’17 heeft namelijk een geweldig team van vrijwilligers. Met 1250 leden verdeeld over 65 teams en die iedere week laten trainen en wedstrijden te laten voetballen is een hele organisatie. Maar ontzettend leuk om te doen!

Wat Roland drijft is het plezier dat je ziet op de gezichten als er gevoetbald wordt, ze willen ieder kind het gevoel geven dat hij of zij Lionel Messi is. De vereniging heeft een professionele structuur voor de vrijwilligersorganisatie ontwikkeld. Hierdoor wordt inzichtelijk gemaakt welke vrijwilligerstaken en -activiteiten er zijn binnen de vereniging, van trainers voetbaltechnische zaken tot feesten en evenementen. Dit draagt bij aan de kwaliteit van hun verenigingsactiviteiten.

Maar plezier in het voetbal gaat niet alleen over ontwikkelen van voetbaltalent. Zo organiseren ze onder andere ook feesten in het clubhuis, een Sinterklaasviering voor de kleinste voetballers en voetbaltoernooien – en ze doen mee aan het Voetbal Talenten Toernooi, een landelijk amateurvoetbal toernooi voor jeugdspelers. En in oktober gaan ze een Halloweentocht op het sportpark organiseren. Kortom ze doen er als vrijwilligers veel aan voetbal op een hoogwaardige manier aan te bieden aan onze leden. En daar hebben we enorm veel plezier in! “Het is genieten op het sportpark bij MOC.”