Afbeelding

Wil Bosman van RKSV Halsteren 'echte voetballiefhebber'

HALSTEREN - Wil Bosman is al meer dan 75 jaar lid van voetbalclub RKSV Halsteren. Hij is op tienjarige leeftijd begonnen met voetballen en Wil was 19 jaar toen hij in het eerste ging spelen. Daarna heeft hij in lagere elftallen gespeeld en is meerdere keren kampioen geworden met verschillende teams.


Met zijn 53 jaar is Wil Bosman gestopt met spelen en is hij leider geworden van de jeugd. Dat werd hij later ook van het eerste team. Wil Bosman heeft meerdere cafés gehad in Halsteren. In een van de cafés Willem3 (1962-1975) was ook het clublokaal van de vereniging gevestigd.

Later heeft Wil ook nog in het veteranenelftal gevoetbald. Hij vertelt: “We hadden een ontzettend leuk team.”

Als vrijwilliger heeft Bosman samen met andere leden veel voor de club gedaan, van onderhoud plegen tot ballen oppompen. Het zware werk verricht hij nu niet meer maar samen met zijn vrouw zorgt hij voor koffie en gebak voor de vrijwilligers. En ze gaan nog steeds iedere zondag naar het eerste team van RKSV Halsteren kijken, zelfs naar de uitwedstrijden.


Volgend seizoen

Wil hoopt net als ieder lid van de club dat er volgend seizoen weer gevoetbald kan gaan worden. Nu met de corona mag je niet met veel mensen bij elkaar en hij hoopt dat dat snel weer wel kan.