Ger van Tilburg (Meto)
Ger van Tilburg (Meto) Foto:

Ger van Tilburg - Meto
Liefdewerk met oud papier

HOOGERHEIDE - Duizendpoten zijn graag gezien. Op vele fronten inzetbaar, voor ontelbare verenigingen onmisbaar. Ook METO beschikt over diverse personen voorzien van onvoorwaardelijke clubliefde. Ger van Tilburg (71) is er één van. Reeds decennia maakt hij zich op het Jac van Hoek-sportpark verdienstelijk. Het kwam hem inmiddels intern als lid van verdienste en erelid plus zelfs Koninklijke waardering te staan!

Zelf trok hij slechts enkele seizoenen het roodwitblauwe shirt aan alvorens hij zich op 17-jarige leeftijd als jeugdleider meldde. In de daaropvolgende halve eeuw bekleedde Ger van Tilburg tal van uitlopende functies binnen de club. “Pfff, dat is even nadenken. Jeugdeider, bestuurslid, grensrechter bij METO 1, activiteitencommissie met organisatie van Snertloop, kaartavonden en uitje voor de vrijwilligers, Veteranen en sinds de opstart in 1974 betrokken bij het oud-papier. Met veel dank aan echtgenote Lilian overigens!”

Harmonie De Scheldezonen gaf het stokje van de inzameling van oud-papier over aan de voetbalvereniging. “Sindsdien trekken we als METO wekelijks door de straten van Hoogerheide en Woensdrecht. Er is in die periode echter veel veranderd. Vroeger reden we met een oude vrachtwagen rond terwijl een heel elftal achter de auto aanholde. Tegenwoordig zetten we de blauwe containers ertegenaan en de techniek doet de rest. Verder zijn we met een vaste club vele ochtenden door de week bij de containers bij het sportpark actief. Het betekent broodnodige inkomsten voor de club. En voor sommige brengers ook besparing van onkosten. Onvoorstelbaar wat door mensen tegenwoordig nog steeds allemaal als oud-papier wordt gezien!”