Afbeelding
Foto:

Maria de Rond van Vivoo: Nummer vijf en zeven, bewegen!

HUIJBERGEN - De impact van het corona-virus werpt inmiddels meer dan een jaar haar donkere schaduw vooruit. Vanzelfsprekend staat de algehele gezondheid voorop. Daarbuiten dienen levens anders te worden ingericht. Ook voor de immer bezige bij Maria de Rond.

Hoewel de Huijbergse dagelijks genoeg om handen heeft zorgen de voetbal loze maanden voor onrust en vervreemding. Het spel bij Vivoo mag wat haar betreft best weer op de wagen!

Echtgenoot Wil voetbalde er al. Toen zonen Rob en Mark hun debuut bij de Vivoo-smurfen maakten sloot ook moeder Maria de Rond aan. “De shirtjes moesten gewassen worden. Voor je het weet zit je in het jeugdbestuur, loop je mee in de carnavalsoptocht, doet dienst in de kantine en ben je zo dertig jaar verder”, lacht Maria de Rond. Ook sportief liet ze zich gelden toen de Vivoo-dames kampte met onderbezetting. “Ik kon geen bal trappen, maar dat was niet erg. Op mijn 36e startte mijn vierjarige carrière. Vanaf de kant riepen ze steevast ‘vijf en zeven bewegen’, dan wisten Dien van Gastel en ik genoeg. Ik ben overigens wel tweemaal kampioen geworden. Geen slecht gemiddelde toch?’ Tegenwoordig wast ze mede de shirts van Vivoo-3, beheert ze de ‘Club van 50' en maakt deel uit van de sponsorcommissie. "Als er een team nieuwe tenues nodig heeft dan ga ik op pad en probeer dit in samenspraak met een sponsor te regelen. Verder run ik de Vivoo-kledingshop. Ik schrok onlangs echter toen er iemand om een paar sokken kwam. Van mij mag het echt weer beginnen!”