Cindy Coppens
Cindy Coppens

CC Saddlesolutions: comfort voor ruiter en paard

HALSTEREN - Cindy Coppens (44 jaar) komt uit Roosendaal maar woont sinds 23 jaar in de regio Halsteren. Haar bedrijf heet CC Saddlesolutions. Cindy is Master Saddle Fit Consultant (MSFC ) gediplomeerd.

Zij legt uit: "Ik kom bij de mensen langs op stal en pas daar hun bestaande zadel naar het comfort van ruiter en paard aan. Of ik meet een nieuw zadel aan. Ook repareer ik zadels dan kun je denken aan volledig nieuwe vulling of singelstoten vervangen et cetera. Met het aanmeten van een nieuw zadel en natuurlijk ook bij het aanpassen van een bestaand zadel kijk ik naar de beweging en bouw van het paard en de behoefte van de ruiter en de opbouw van het zadel, dat moet matchen met het paard en de ruiter."

Hoe is Cindy zo in dit vak gerold? "Mijn liefde voor paarden begon, als bij veel meisjes, al vroeg in mijn leven. Het duurde even voordat ook mijn ouders overtuigd waren, maar uiteindelijk begon ik op mijn 12e met pony rijden. Iedere dag fietsten mijn zusje en ik van Roosendaal naar Moerstraten om onze verzorgpony’s te verzorgen en te berijden. Het begin van de passie die me nooit meer los liet! Ik genoot van het wedstrijd rijden, leerde mennen en reed vooral dressuur. Dus was de keuze om 'in de paarden' te gaan erg voor de hand liggend en ben ik naar de MBO opleiding paardenhouderij veehouderij in Dordrecht gegaan. Daarnaast heb ik vele cursussen gevolgd om zoveel mogelijk te leren op het gebied van paarden. Eindelijk kreeg ik op mijn 17e een eigen paard van 3 jaar oud op voorwaarde dat ik hem zelf moest onderhouden door ervoor te werken. Ik maakte hem zelf zadelmak en leidde hem op tot en met Z dressuur. In de loop van de jaren heb ik een aantal pony’s en paarden gehad die ik opleidde onder het zadel en/of voor de wagen en in de endurance. Het is leuk om te zien hoe zij zich ontwikkelen tot prettig te hanteren dieren, mede dankzij mijn begeleiding."

Aan kinderen en volwassenen ging Cindy rij instructie geven, nadat ze de instructeursopleiding had gedaan. "Juist die combinatie van mens en dier zijn fascinerend om te zien. Omdat ik tijdens het lesgeven veel mensen tegen kwam waarvan ik dacht, dat zadel zou wel beter mogen liggen en zelf een heel gevoelig paard had dat al heel wat zadels geprobeerd had, ben ik de opleidingen gaan volgen tot gediplomeerd zadelpasser. De drive om ergens voor te moeten werken, wat ik geleerd heb in mijn jeugd, heeft er mede voor gezorgd dat ik in het zadelmakers vak het doorzettingsvermogen heb om echt ergens voor te gaan. Nog steeds ben ik blij dat ik 10 jaar geleden hieraan ben begonnen en iedere dag het plezier ervaar van de kennis die ik heb opgedaan. Het mooie is, je bent nooit uitgeleerd. Ieder paard, iedere ruiter is weer anders en blijft mij uitdagen om het beste uit mezelf te halen en een oplossing te verzinnen", aldus Cindy Coppens.

Mocht je een zadelpas afspraak willen maken: 06-11258922 www.ccsaddlesolutions.nl