"Maak er dorpsmolen van”

OSSENDRECHT - In de gemeenteraadsvergadering van Woensdrecht op donderdag 1 april kwam bij de behandeling van de Regionale Energie Strategie 1.0 West-Brabant ook het omstreden windpark ZE-BRA weer ter sprake.

WINDSTIL Ossendrecht komt met alternatief plan voor windpark ZE-BRA: “Maak er een dorpsmolen van”.

Het comité onder leiding van Just Jansz vraagt zich af of Woensdrecht extra windmolens krijgt om uitstoot van wegverkeer op de A4 te compenseren?

Ze vinden dat omwonenden zijn overvallen door het plan met 19 mega-turbines, waarvan 5 in Ossendrecht. Volgens WINDSTIL is er geen draagvlak: 'Woensdrecht werkt al ruim een jaar in stilte met initiatiefnemers en Reimerswaal; ook gemeenteraad blijkt nauwelijks op de hoogte'.

De Regionale Energie Strategie (RES) is op 1 april in de Raad besproken. WINDSTIL: 'Nieuwe mega-turbines van windpark ZE-BRA blijken niet nodig voor doelstelling RES tot 2030. Een vage duurzaamheidsambitie 2035 komt als konijn uit de hoge hoed.'


Burgerparticipatie

WINDSTIL Ossendrecht ziet ondersteuning snel groeien en komt met alternatief plan. 'Het voorstel is een Dorpsmolen: burgerparticipatie pur-sang!'

WINDSTIL Ossendrecht legt uit: "Waarom deze vijf nieuwe mega-turbines in Ossendrecht helemaal niet nodig zijn!” Coalitiepartijen in de gemeenteraad laten het volgens WINDSTIL vooralsnog afweten.