Fracties VVD en PUNT willen samen sterker verder

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Gertjan Huismans sluit zich terug aan bij de Bergse VVD na zijn vertrek uit de fractie in 2018. Met het terugkeren van Gertjan Huismans zal Hans Kersten weer aantreden als burgerlid.

Samen met Dominique Hopmans en Jim Bernaards is de VVD daarmee weer goed vertegenwoordigd in de commissies en in de gemeenteraad om het lokaal liberale geluid voor hun kiezers te laten klinken. Met de blik op vooruit en Dominique Hopmans als fractievoorzitter en beoogd lijsttrekker gaat de ploeg het verkiezingsjaar in. Huismans wordt vice-fractievoorzitter. 'Met de zeer actieve groep van leden die de fractie momenteel al ondersteunen verwacht de VVD een brede vuist te maken en is er veel expertise in huis. Het zijn stuk voor stuk zeer gedreven fractiemedewerkers met kennis van zaken en veel frisse ideeën voor de toekomst. Die gaan we vertalen naar een nieuw verkiezingsprogramma. Naast dat het ledenaantal flink toeneemt zien we ook dat de jongere generatie in opkomst is. We hebben de ideale mix om te vernieuwen, verjongen en met nieuw elan te denken vanuit kansen in plaats van belemmeringen, maar ook de ideale combinatie om ons in te zetten voor alle generaties met een frisse twist.' Het vorige VVD-verkiezingsprogramma is ook voor Huismans de basis waaraan de VVD in gemeente Bergen op Zoom een groeiende groep kiezers wist te verbinden.

Die lijn willen we doorzetten in de aanloop naar de verkiezingen volgend jaar, met Kansenstad als hoofdthema. We willen het negativisme doorbreken en het over de doorkijk naar de toekomst maken voor alle Bergenaren. De keuze om aan te sluiten bij de VVD heeft als positief resultaat dat daarmee de versplintering in de raad met dertien fracties wordt teruggebracht naar twaalf, hetgeen de bestuurbaarheid ten goede komt. Inwoners ergeren zich aan de deze versplintering, zeker gezien de uitdagingen die er liggen.

De Bergse VVD ziet het als haar missie om het geluid van de inwoners samen te brengen in een 'kansengemeente' waar er toekomst is voor alle generaties, punt.