Vera Kempenaers druk met het beschilderen van de stenen.
Vera Kempenaers druk met het beschilderen van de stenen. Foto: Pascal Brugman

Vera Kempenaers is creatief voor Pasen in Moretusbos

PUTTE - Vera Kempenaers uit Putte heeft speciaal voor de Pasen iets moois bedacht. Namelijk het beschilderen van stenen in de traditie van Pasen, zoals kippen, kuikens en paashazen. Vera verstopt deze dan in het Moretusbos, kort voor Pasen. Zo kunnen gezinnen en mensen die het leuk vinden op Eerste en Tweede Paasdag erop uitgaan en hun zoektocht starten.

De stenen mogen gehouden worden maar ook verder reizen over de wereld.


Inspiratie

Het idee ontstond een paar maanden geleden toen Vera met haar gezin zelf zo'n steen vond van de groep KeiTof. Deze steen was zelfs in Hongarije beland. Door het vinden van die steen raakte Vera geïnspireerd en werd zelf creatief. Zo startte ze ook de Facebookpagina KeiLief Putte NL waar Vera regelmatig foto's van haar creaties op plaatst en laat weten wanneer ze deze verstopt. Alles wat ze maakt krijgt als startpunt het Moretusbos in Putte, waar ze dichtbij woont.

Vera is huisvrouw en moeder. Haar vrije tijd besteedt ze aan het maken van deze stenen. Door deze stenen te beschilderen vergeet ze even de pijn van haar reuma. Ze hoopt dat haar stenen die mensen vinden hen een beetje geluk brengt. In de tijd van corona is het voor iedereen al moeilijk genoeg, dus hoopt ze op deze manier dat gezinnen en geïnteresseerden met Pasen op speurtocht gaan in het Moretusbos. Natuurlijk wordt wel gevraagd zich te houden aan de geldende maatregelen.


Reageren

Haar stenen zijn te herkennen aan de vermelding V.K. FB KeiLief #4645. Vera hoopt dan ook als mensen ergens een steen van haar gevonden hebben dit te laten weten op haar Facebookpagina KeiLief Putte NL