Corné Ooms in zijn drive-thru.
Corné Ooms in zijn drive-thru. Foto: Dennis van Loenhout

Asperge Drive-Thru Brabantse Wal is terug

HOOGERHEIDE – Vorig jaar bracht hij al veel verlichting, dit jaar doet de asperge drive-thru van ondernemer Corné Ooms het nog eens dunnetjes over. Een lokaal product kunnen kopen op een creatieve, veilige manier en dat thuis omvormen tot een heerlijke maaltijd is nog steeds een prachtige manier om de saaiheid van de coronatijd te doorbreken.

“Corona was de aanleiding om de drive-thru te beginnen”, vertelt aspergeteler Corné Ooms. “We zochten een veilige mogelijkheid om asperges te verkopen. Het idee van de drive-thru sloeg enorm goed aan. Het was niet alleen leuk, het was ronduit overweldigend. We haalden zelfs de landelijke media. En hoewel we allemaal hadden gehoopt dat de coronacrisis dit jaar voorbij zou zijn is dat nog niet het geval. Dat is niet de reden dat we de drive-thru weer openen, zonder corona hadden we dat ook gedaan, maar we hopen wel dat we net als vorig jaar weer wat leuks kunnen toevoegen aan een vervelende periode.”


Kwaliteit

Alle seinen staan op groen voor een goed aspergeseizoen. Ooms is blij met de strenge vorstperiode die Nederland in februari te verwerken kreeg: “Strenge vorst is goed voor de aspergeplant. Dan droogt het gewas goed op en krijgt de plant de kans om voldoende suikers aan te maken”, zegt hij. “Aspergetelers weten dat asperges beter worden als de kou er overheen is geweest! In april kunnen we de eerste Brabantse Wal Asperges steken, en alle voortekenen zijn goed. Tot de eerste steek van de Brabantse Wal Asperge verkopen we in de drive-thru kasasperges, van uitstekende kwaliteit én uit Brabant.”


Passanten

De drive-thru is nu al geopend, en staat net als vorig jaar weer op de oude carpoolplaats bij Korteven, onder het viaduct van de A4. Zoals vorig jaar zijn er niet alleen asperges en aardbeien te koop, maar ook zaken als krieltjes, beenham, eieren en zelfs ijs van IJsboerke zodat ook passerende wandelaars en fietsers iets hebben om naar uit te kijken. “Binnenkort wordt de aanhanger die we nu gebruiken vervangen door een container, waarin we meer ruimte hebben en die we niet elke dag vanuit Ossendrecht naar Korteven hoeven te brengen", aldus Corné Ooms.


Verkrijgbaar

De Drive-Thru is op maandag en dinsdag geopend tussen 14.00 en 18.00 uur, van woensdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. Afrekenen kan contactloos, maar ook contant. De Brabantse Wal Aspergers zijn niet alleen verkrijgbaar bij de drive-thru en de verschillende telers, maar ook bij de Putse Vishandel, Coop Ossendrecht en AH Steenbergen.



Burgemeester Adriaansen opende vorig jaar de drive-thru.