Kindercoach Marrit Langenberg
Kindercoach Marrit Langenberg

Kindercoach in Putte

PUTTE - Marrit Langenberg is begin dit jaar gestart met haar praktijk Senzy By Nature aan de Postbaan 8 in Putte, gericht op het coachen van kinderen. De sensitieve extraverte Marrit Langenberg, die vanaf jonge leeftijd haar emoties en meningen duidelijk uitte, volgde diverse opleidingen, waaronder HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).
Tijdens haar stages en afstudeeropdracht koos ze voor het begeleiden van kinderen met een rugzakje. In deze tijd werkte ze ook op een kinderdagverblijf: ''Het werken met de kinderen, creatief bezig zijn en vooral het buiten actief zijn sprak mij erg aan, maar ik haalde er te weinig voldoening uit voor mezelf. Ik ging werken in de zorg, bij verstandelijk beperkte kinderen en jongvolwassenen in de meest uitdagende groepen. Ik heb in deze periode erg veel geleerd over het begeleiden van deze doelgroep.'' Na twee zwangerschappen bleef Marrit zoeken naar nieuwe uitdagingen, en besloot, naast haar leuke baan als financieel assistent bij RvH, voor zichzelf te beginnen als kindercoach.

Wat doet Marrit als kindercoach? "Een kindercoach biedt hulp voor kinderen, tieners en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp. Als je kind moeite heeft met bepaalde emoties of in een moeilijke periode zit, kan een kindercoach helpen. Bijvoorbeeld bij het aanleren van sociale vaardigheden of het omgaan met gevoelens. Een kindercoach heeft een positieve werkwijze, is oplossingsgericht en kijkt dus niet naar problemen, maar naar mogelijkheden en kwaliteiten van je kind. Deze hulp heeft vaak een positieve invloed op een kind, waardoor het lekkerder in z’n vel komt te zitten en/of steviger in z’n schoenen komt te staan."

Hoe ziet dit er in jouw praktijk uit? "De begeleiding vindt plaats op een locatie die vertrouwelijk aanvoelt voor het kind en de ouder. Vanuit Senzy wordt de voorkeur gegeven aan een locatie in een buiten omgeving. Denk hierbij aan een wandeling in het bos, aan zee of lekker in de tuin. Buitenlucht is voor iedereen gezond en brengt rust. In de begeleiding wordt regelmatig gebruik gemaakt van sport en spel, omdat dit past bij de visie en werkwijze van Senzy. Denk hierbij bij het inzetten van een emotie-spel om te praten over emoties. Het spelen van een potje voetbal om agressie en het leren omgaan daarmee bespreekbaar te maken. Deze benadering zorgt voor een laagdrempelige, spontane en positieve begeleiding. Met kleine stapjes bereiken wij grote resultaten. De duur van een traject kan verschillen bij ieder kind, omdat iedereen het op zijn eigen tempo mag doen. Ik ben van mening dat het beter werkt om een traject in kleine stappen onder te verdelen en bepaalde zaken te herhalen zodat het op de langere termijn effectief is. Hiermee wordt er samen aan een stevig fundament voor een mooie toekomst gebouwd."

Vanwege de coronamaatregelen zijn huisbezoeken toegestaan. Kennismakingsgesprekken kunnen zowel face-to-face als via beeldbellen plaatsvinden. Het is maar net wat de ouders prettiger vinden. Marrit geeft ouders na het gratis kennismakingsgesprek een adviesplan over het traject wat past bij de hulpvraag van ouders. Naar aanleiding van dit plan wordt bekeken of er een klik is met het gezin en Marrit en of de ouders zich kunnen vinden in het plan. Daarna worden verdere sessies in overleg ingepland. Wilt u meer weten, kijk dan op www.senzybynature.nl of bel vrijblijvend naar T: 06-48118933.