Afbeelding
Foto: Arboretum Kalmthout

Ambassadeur Slovenië plant bijenboom in arboretum

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Op vrijdag 19 maart 2021 bracht ambassadeur van de republiek Slovenië Rado Genorio een bezoek aan Arboretum Kalmthout. Historisch gezien is er een bijzondere band tussen het land en de arboretumtuin. Met de boomplanting van een bijenboom wordt deze relatie kracht bijgezet én omarmt Arboretum Kalmthout de Sloveense nationale liefde voor de bij.
Een eerder gepland bezoek in 2020 heeft omwille van de coronacrisis niet kunnen plaatsvinden. Dat gemiste bezoek werd nu goedgemaakt, en wel tijdens een bijzonder jaar voor Slovenië: in 2021 viert het land namelijk zijn 30e jaar onafhankelijkheid en mag Slovenië van 1 juli tot en met 31 december 2021 het voorzitterschap van de Europese Unie waarnemen.

Met de boomplanting in de Vlindertuin wil Sloveens Ambassadeur Genorio het belang van de bij voor de mens, de ecosystemen en de plantendiversiteit onder de aandacht brengen, en dit in aanloop naar de jaarlijkse Wereld Bijendag van de VN op 20 mei, een initiatief van Slovenië.

Foto: V.l.n.r. Gedeputeerde Jan De Haes, conservator-directeur Abraham Rammeloo en dr. Rado Genorio, ambassadeur Slovenië voor België. (Foto: Arboretum Kalmthout)