Afbeelding
Foto:

Supportersclub Thalita & Demi de Jong

OSSENDRECHT - REGIO - Wielerzussen Thalita en Demi de Jong houden hun supporters trouw op de hoogte van wedstrijden waar zij aan deelnemen. Zo blikken ze terug op het GP Oetingen op zondag 14 maart.

Thalita vat samen: "GP Oetingen was een wedstrijd over 10 ronden van 12 km. Er stond veel wind, het het was koud, een echte voorjaarkoers. In Ronde 1 ben ik goed opgeschoven tot de eerste 15 rensters. Echter ik had niet de beste benen die dag door een zwaardere trainingsweek. Een aantal ronden iets meer van achteren gezeten maar vlotjes over de kasseien en klim gereden. Mee in de kopgroep van eerste 10 rensters. Er sloten er nog 8 bij aan. Alles ging goed. Tot de laatste 5 km. Materiaalpech zette mij te voet. Van de fiets af en ketting terug op gelegd. Helaas kon ik de finale natuurlijk niet meer mee rijden. Een 15e plek."

Energie

Demi: "Na een weekend geen wedstrijd, stond er een nieuwe koers op het programma. Maar wel in een regio waar ik al vaker had gekoerst. Omgeving Gooik. Vorig weekend hadden we met de teamtraining het rondje verkend. En we wisten: dit wordt een zware koers. Met 165 deelnemers en veel goede ploegen was positioneren dus ook erg belangrijk. Er waren veel smalle baantjes en er stond veel wind. De 1e ronde ging meteen hard, dat had Ik wel verwacht. Maar wat ik gelijk merkte is dat ik nog niet obstakel na obstakel na obstakel kan verteren als het heel hard gaat. Ik was er met het klimmetje meteen af. Leuk, na 9km.... Gelukkig wel goed en snel terug gekomen. De rondes erna kon ik redelijk goed van voren of halverwege blijven zitten. Na 60km ging het voor mij al wel zwaarder voelen. Tegen Thalita zei ik: let op, binnen nu en 2 rondes gaat het gebeuren, dan moet je voorin zitten. En dat was ook zo. De ronde erna werd er weer doorgetrokken. Het peloton splitste in tweeën en ik zat samen met 3 andere ploeggenootjes in de 2e groep. Ik dacht: oké dit is nu je groep, ga hierin goed meerijden en niet van achter bungelen omdat je gelost bent. Intussen voelde ik wel dat de energie meer weg ging en dat ik moeilijker vooraan kon blijven. Met meer wedstrijden hoop ik natuurlijk dat mijn vermoeidheidsgrens gaat opschuiven."

Nokere Koerse

Dat merkte Demi al in volgende wedstrijd, de Nokere Koerse, hoewel ze hierin niet is gefinisht. "De laatste ronde moesten we eruit. Super balen natuurlijk. Klinkt misschien raar, maar: Voor mij ging het best wel erg goed vandaag en ik hield er een goed gevoel aan over. Ik heb wel het idee dat ik deze koers volgend jaar beter kan rijden. Een typische Belgische zware koers met veel kasseien en vaak kans op slecht weer. Dat ligt mij wel. En dat voelde ik in de koers ook meteen."

Bij Thalita 'wilden de benen wilden niet echt mee'. "Ik had weinig power in de benen. Toch heb ik continu geprobeerd om op te schuiven en nog in een best goede positie te starten aan bijvoorbeeld de kasseien of aan de laatste km naar finishpassage. De eerste keer dat het peloton brak zat ik wel mee in de eerste groep. Helaas kwam alles terug samen en bij de 2e keer dat het brak, zat ik 10 plekken te ver. Ik ben op kop gaan rijden en vervolgens heb ik nog een sprong gewaagd om naar de groep voor me te rijden. Helaas was het wind tegen en berg op en was er te weinig power in de benen. Nu hopelijk goed herstellen voor de volgende koers, in Westhoek."

Supportersclub Thalita & Demi de Jong: De Kuil 23, 4641 GN Ossendrecht, info@sup-thalitaendemi.nl www.sup-thalitaendemi.nl