Cate is een trotse stemmer
Cate is een trotse stemmer Foto: Pascal Brugman

Tweede Kamerverkiezingen gemeente Woensdrecht

GEMEENTE WOENSDRECHT - Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer werden de diverse stembureaus goed bezocht. Voor veel jongeren was het ook de eerste keer dat ze mochten stemmen en anderen waren al bekend met hoe het werkt.

In de Gemeente Woensdrecht liep het voorspoedig en niemand hoefde lang te wachten. Zelfs niet door de coronamaatregelen. Handen werden ontsmet en de stemmers werd gevraagd een mondkapje te dragen bij binnenkomst. Na het stemmen ging je geheel coronaproef via een andere deur naar buiten.

Cate Brugman-Keers uit Huijbergen stemde in haar woonplaats bij locatie MFC De Kloek aan de Prior Borrekensstraat 1. Ze werd vriendelijk ontvangen door de medewerkers van het stembureau en mocht voor de foto even haar mondkapje afdoen. Naar deze verkiezingen had ze ook al maanden uitgekeken en was ook enorm trots dat de partij waar ze lid van is enorm in zetels is gegroeid. ''Het is een recht om te mogen stemmen'', aldus Cate.

De opkomst in gemeente Woensdrecht was overigens met 75,6 stemmen minder dan vier jaar geleden bij de Tweede Kamerverkiezingen (79,5%). De VVD kwam in Woensdrecht als grote winnaar uit de bus, gevolgd door PVV, D66, CDA, SP, Forum voor Democratie, PvdA, JA21, Partij voor de Dieren, GroenLinks, 50PLUS, VOLT en overige partijen.

Constant schoonmaken van de stemlocaties in 2021.