Woning dicht

OSSENDRECHT - Burgemeester Steven Adriaansen heeft dinsdag een woning gesloten aan de Stenenhoef in Ossendrecht. Onlangs heeft de politie in deze woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De woning blijft voor 2 maanden gesloten.

Een samenwerking tussen wijkagenten, het Flexteam de Markiezaten, een specialistisch team van de politie, en de gemeente leverde een vondst op van een hennepkwekerij met 30 wietplanten. Naast de strafrechtelijke afdoening die bij het OM ligt, beoogt de burgemeester de handel in drugs op deze locatie definitief te doorbreken door gebruik te maken van zijn sluitingsbevoegdheid. De duur van 2 maanden is in overeenstemming met het Damoclesbeleid.

Burgemeester Adriaansen: "De woning wordt voor 2 maanden gesloten. Hiermee wil ik de bekendheid als drugsadres tenietdoen en de rust in de directe omgeving herstellen. De kortst mogelijke procedure is gevolgd om de woning snel te kunnen sluiten." Er is een poster opgehangen met daarop de reden voor de sluiting. De gemeente vindt het belangrijk op te treden tegen drugshandel om criminaliteit en overlast te bestrijden. Melden van verdachte zaken is daarbij essentieel. Dat kan bij de politie, via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.