Actie in Huijbergen met vrijwilligers.
Actie in Huijbergen met vrijwilligers. Foto: Pascal Brugman

Helpende handen Huijbergen

HUIJBERGEN - HOOGERHEIDE - Op zaterdag 20 maart werd er landelijk druk zwerfafval geprikt. Maar ook in de gemeente Woensdrecht deden ze hier volop aan mee.


Huijbergen

Marjan Bosch riep via Facebook op de handen uit de mouwen te steken en Huijbergen schoon te maken. Gestart werd erom 10.00 vanaf de Boomstraat met een aantal helpende handen. Marjan kennen we vooral vanuit De Huijberg waar al veel projecten ontwikkeld zijn wat betreft rust en natuur. Zelf houdt ze van een schone en vooral plasticvrije omgeving. ''Er slingert hier nogal eens wat rond en het lijkt me mooi om dat met een aantal mensen in een uurtje aan te pakken. Als we dit nou eens vaker kunnen doen, of nog beter: als het vanzelf steeds schoner wordt omdat mensen minder weggooien dan is het helemaal mooi. Prullenbakken kom je genoeg tegen onderweg", aldus Marjan Bosch.


Hoogerheide

Jumbo Paul Lucius deed ook mee aan de Landelijke Opschoondag. Deze winkel was één van de 180 Jumbo's die een bijdrage leverden aan dit initiatief. Om 10.00 uur vertrok een aantal medewerkers gewapend met een prikstok en vuilniszakken op zoek naar afval rondom de Jumbo. Zo wilden ze bijdragen aan een schone wereld en vooral een goede buur zijn.


Gemeente Woensdrecht

Wethouder Hans de Waal vertelde dat hij als wethouder trots is dat er aan de zwerfvuilactie wordt meegedaan in de gemeente Woensdrecht.

In diverse dorpen werden initiatieven genomen om al wandelend in gezinsverband of klein gezelschap onderweg zwerfvuil op te ruimen.

Medewerkers Jumbo klaar voor opschoonactie.