Vragen fracties over Wmo

(Onder verantwoording van de inzenders)

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Fracties van PvdA, SP, BSD en GroenLinks hebben aan het college van B & W van de gemeente Bergen op Zoom vragen gesteld over wachtlijsten bij de Wmo.

'Naar aanleiding van de raadsinformatiebrief van 26 februari en verschillende signalen vanuit de samenleving, die wij hebben ontvangen over de wachtlijsten bij de Wmo, hebben de fracties van PvdA, SP, BSD en GroenLinks de volgende vragen aan het college:
Uit de raadsinformatiebrief maken wij op dat de gemeente tijdelijk extra personeel inhuurt om de wachtlijsten terug te brengen. De contracten van tijdelijke inhuurkrachten zijn verlengd. Wat is de overweging van het college om niet te kiezen voor een structurele verhoging van de bezetting? Hoe kijkt het college aan tegen het versneld afhandelen van Wmo aanvragen. Hoe staat het college tegenover het opleiden van het eigen (boventallige) personeel om de wachtlijsten bij de Wmo het hoofd te bieden? Heeft het college een langetermijnvisie hoe we deze wachtlijsten het hoofd kunnen bieden? Zo ja, hoe ziet een korte termijn en of structurele oplossing eruit? Kan de raad over de voortgang periodiek worden geïnformeerd? Hoe wordt omgegaan met vragen van inwoners als gevolg van de wachtlijsten bij de Wmo? Hoe wordt opvolging gegeven aan deze vragen? Ontvangen inwoners een schriftelijke bevestiging van hun vraag? Hoeveel klachten heeft het college ontvangen over de wachtlijsten bij de Wmo? Hoe gaat het college om met deze klachten?'

Nanny Nuijten en Joey van Aken, Pvda; Theo de Jong, SP; Louis van der Kallen, BSD; Selin Karar, GroenLinks.