Tweede collectief zonproject van Energie Coöperatie

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Energie Coöperatie Bergen op Zon lanceert Zonnecentrale Eventum, het tweede collectieve zonproject. De gemeente Bergen op Zoom stelt het dak van Eventum beschikbaar voor het grootschalig opwekken van groene stroom, met 316 zonnepanelen.

De energiecoöperatie zorgt voor advisering, het beheer en de exploitatie van de zonnecentrale. De planning is dat Zonnecentrale Eventum in april 2021 in bedrijf gaat.
Steeds vaker wordt door particulieren en organisaties gekozen voor deelname aan een dergelijk energieproject. Zonnepanelen installeren op het eigen dak is alleen mogelijk als het dak hiervoor geschikt is en het geen beschermd stadsgezicht betreft. Heeft u geen geschikt dak of wilt u geen zonnepanelen op de woning? Dan biedt een collectief zonproject zoals Zonnecentrale Eventum uitkomst. Zo heeft u wel de financiële en fiscale voordelen, maar niet de lasten van het beheer op eigen dak. Hoe werkt het? U wordt lid van de energiecoöperatie. Samen met de andere leden brengt u kapitaal in. Gemiddeld nemen de leden deel met 6 participaties waarvoor ze totaal € 3.000,00 betalen. Het verwachte rendement is ongeveer 5%. Meedoen kan als u lid wordt van de coöperatie en in het postcodegebied 4612 t/m 4614, 4661 of 4664 gevestigd bent. Meer informatie op www.ec-boz.nl of mail naar: info@ec-boz.nl.