Afbeelding
Foto: Stadlander

Groen licht sloop Leeuwerik

HALSTEREN - Woningcorporatie Stadlander is blij te kunnen melden dat gebouw de Leeuwerik nu gesloopt kan worden omdat hiervoor officieel goedkeuring is ontvangen. Hiermee komt de afronding van het plan Vogelenzang weer een stapje dichterbij.

In het kader van de Wet Natuurbescherming is het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van beschermde diersoorten, onder andere vleermuizen. In de buurt werden diverse tijdelijke nestkasten opgehangen, waardoor de vleermuizen een nieuw verblijf konden vinden. Inmiddels heeft Stadlander een ontheffing ontvangen.


Herbruikbaar

Voorbereidende werkzaamheden voor de sloop zijn intussen begonnen. Op het achterterrein van de Leeuwerik worden de bomen en struiken gekapt. Daarna worden ook maatregelen getroffen om te voorkomen dat dieren een broedplaats in het gebouw gaan zoeken. Als dit is afgerond, kan er gestart worden met de sanering en de sloop. De Leeuwerik wordt eerst zorgvuldig gestript. Herbruikbare materialen worden gesorteerd en apart afgevoerd, zodat deze weer terug de kringloop worden ingebracht. Dit heet circulair slopen. Sturm en Dekker sloopwerken BV zal nog met de direct omwonenden communiceren over de planning, werkzaamheden en de overlast.


Rozenstruiken

Een voorbeeld van hergebruik zijn de rozenstruiken uit de tuin. Deze worden uitgestoken en zijn sinds vrijdag gratis op te halen nabij de entree. Neem een bak, doos of vuilniszak mee, zodat je makkelijk er eentje kunt meenemen.

De plannen voor de nieuwbouwontwikkeling krijgen inmiddels al meer gezicht. Uitgangspunt is om met de nieuwe Leeuwerik een gebouw weg te zetten dat helemaal klaar is voor de toekomst. Er komen levensloopbestendige en energiezuinige appartementen terug.

Mensen die vragen hebben of ongewenste dingen zien gebeuren, kunnen contact opnemen via e-mail: info@stadlander.nl of via telefoonnummer 088-562 6000.