Uitreiking van de eerste Avonturengids voor kids op speelleercentrum De Rode Schouw.
Uitreiking van de eerste Avonturengids voor kids op speelleercentrum De Rode Schouw. Maud van Gorsel

Avonturengids voor kids

HALSTEREN - Op speelleercentrum De Rode Schouw viel vrijdagmiddag volop te beleven. Hier werd namelijk de 'ABBO-Mamaloe Avonturengids voor kids' feestelijk uitgereikt aan de kinderen.

De Avonturengids voor kids is een initiatief van In4outdoor uit Nieuw-Vossemeer, speciaal gemaakt voor kinderen in coronatijd. Maar ook voor de toekomst want de gids zit boordevol avontuur, creaties en experimenten die met minimale middelen en overal gedaan kunnen worden. De Avonturengids voor kids is speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd maar is ook een inspiratiebron voor ouders en opa’s en oma’s die in deze moeilijke tijd hun inspiratie soms verloren zijn. Ondanks de lockdown is het belangrijk dat de beleving en de prikkeling van de zintuigen van kinderen gewoon doorgaat!

Een avontuurlijke tocht door deze gids zorgt ervoor dat elke pagina een feestje is om naar te kijken en te beleven! Stichting ABBO heeft samen met kinderopvang Mamaloe een bestelling geplaatst om het boek aan alle kinderen cadeau te geven en ze een hart onder de riem te steken. Bij de feestelijke uitreiking van het eerste boek op basisschool De Rode Schouw was ook Boswachter Wout van het Brabants landschap aanwezig om samen met de kinderen van groep 8 fakkels te maken.


Geslaagd

Leonie ten Hove, eigenaar van In4outdoor uit Nieuw-Vossemeer, heeft een belangrijke missie: kinderen met de natuur verbinden, spelend leren en zintuigen prikkelen ter bevordering van de ontwikkelingsgebieden van het opgroeiend kind! Sociaal-emotioneel, cognitief en fysiek is het belangrijk dat kinderen zich kunnen blijven ontwikkelen en groeien. Dat is niet eenvoudig met het digitale tijdperk en alle andere beperkingen. Door te beleven en te spelen in de natuur, leren kinderen en creëren herinneringen voor later! Als kinderen het terrein van In4outdoor verlaten en zeggen ‘dit was super!’ dan is onze missie geslaagd!

Stichting ABBO is geen onbekende voor In4outdoor. Jaren geleden wisten ze In4outdoor al te vinden, zoals uiteraard heel veel andere scholen uit Brabant en Zeeland.

avonturengids
avonturengids
avonturen gids
avonturen gids
avonturen gids
avonturen gids
avonturen gids
avonturen gids
Avonturengids