Ciska Vriesema (rechts) doneert cheque aan Hilde Bruning van Stichting Kip en Apie.
Ciska Vriesema (rechts) doneert cheque aan Hilde Bruning van Stichting Kip en Apie.

CVT & Co doneert eerste 1000 euro

LEPELSTRAAT - Praktijk CVT & Co bestaat dit jaar 10 jaar en viert dit door 10 maanden lang € 1.000,00 te doneren aan goede doelen in de regio die gericht zijn op welzijn en geluk van kinderen. De eerste donatie is deze maand uitgereikt aan de stichting Kip en Apie.

Kip en Apie is een superleuke stichting die het mogelijk maakt dat ieder kind een feestje kan geven. Onlangs heeft de stichting een nieuwe locatie gekregen. "De donatie gaat voor een deel naar de inrichting en de rest gebruiken we voor het ontwikkelen van nieuwe feestjes die er in de komende jaren gaan plaatsvinden", zegt voorzitter van de stichting Hilde Bruning.

De stichting is vereerd dat zij de eerste cheque mag ontvangen. "Mede dankzij CVT & CO maken we weer veel mensen gelukkig", aldus Hilde Bruning (links op de foto).

Ciska is een sociaal en maatschappelijk betrokken ondernemer die zich dagelijks in haar praktijk CVT & Co voor kinderen inzet en hen helpt bij pestgedrag en hoe sterk en weerbaar te worden. Ze vindt het schrijnend om te merken hoeveel kinderen in (stille) armoede leven. "De gevolgen hiervan zijn groot voor een kind, denk maar eens aan schaamte, eenzaamheid, buitengesloten worden, stress, vaak lagere opleiding en slechte gezondheid. Funest voor het zelfvertrouwen van een kind. Mijn doel met deze actie zoveel mogelijk kinderen blij te maken in deze moeilijke tijd", vertelt Ciska. “Natuurlijk had ik graag een feestje willen geven vanwege het 10-jarig bestaan van mijn bedrijf, maar dat gaat vanwege corona echt niet. En eigenlijk vind ik dit initiatief stiekem nog wel leuker, want weggeven en anderen verrassen, maakt mij ook blij. Kleinere lokale en regionale organisaties kunnen zich aanmelden. Daarnaast kunnen ook particulieren een beroep doen een soort van "Hier met je rekening”. Zolang het geld maar besteed wordt in het belang van het kind en hen wat vreugde en een glimlach bezorgt", aldus Ciska Vriesema. Aanmelden kan via www.cvt-co.nl