"Ik val niet op uiterlijk maar op de persoon''
"Ik val niet op uiterlijk maar op de persoon'' Foto: Pascal Brugman

Jeroen bij First Dates

HOOGERHEIDE - Woensdag 10 maart was het 21-jarige gemeenteraadslid Jeroen van der Ha uit Hoogerheide te zien in het tv-programma First Dates, waarbij men gaat daten tijdens een etentje.

Jeroen mocht op date met de 18-jarige Stijn uit Scheveningen. Hier volgde ook de tweede date op het strand, zonder camera's, maar dit was eerder een vriendschap dan liefde. Jeroen speelde in de intro op zijn gitaar. Hij zat ooit kort in een bandje maar speelt liever voor zichzelf dan voor publiek. Het nummer dat hij op z'n gitaar speelde was The Lumineers - Ho Hey. Hij ziet zichzelf niet ooit op een podium staan.

Politiek en studie: Jeroen is het jongste raadslid van de gemeente Woensdrecht namens D66 en het werd hem met de paplepel ingegoten door zijn vader. In de politiek wil Jeroen zich het liefst inzetten voor openbaar vervoer, veiligheid en onderwijs. Hij zit in het derde jaar van zijn studie Veiligheid en ziet het ook als twee aparte stukken die hij misschien kan gaan combineren. Misschien zien we Jeroen in de toekomst terug in de Eerste of Tweede Kamer.

Liefde: Jeroen hoopt ooit wel nog de ware te vinden en "date er verder op los''. Zolang zijn toekomstige partner maar spontaan is en liefdevol. Ook moet deze goed in het leven staan en van een goed gesprek houden. Jeroen vond het erg leuk om aan het datingprogramma mee te doen, waar hij overigens voor opgegeven werd door een goede vriend. Hij en zelfs zijn familie werden overspoeld met leuke berichten op zijn deelname aan first dates. ‘'De opnames duurden ongeveer 4 uur en het is dan best raar dat dit in 10 minuten uitgezonden wordt. Tussen alle reacties waren er natuurlijk ook jongens die graag met me willen daten'', aldus Jeroen. First dates is terug te kijken bij de NPO.