Stichting Lezen en Schrijven in Brabant

REGIO - Op donderdag 11 maart vervolgen Stichting Lezen en Schrijven en Stichting ABC hun tour door Nederland. Zij komen dan virtueel aan in de provincie Brabant. Die middag organiseren zij een inspiratiesessie voor ambtenaren die zich bezighouden met laaggeletterdheid en communicatie.

Het doel is om de communicatie van de overheid begrijpelijker en toegankelijker te maken. In alle twaalf provincies verzorgen zij dergelijke sessies.

In Nederland is zo’n 12% van de beroepsbevolking laaggeletterd. Zij hebben moeite met onder meer lezen en schrijven. In de provincie Brabant is dat percentage iets lager dan het landelijke gemiddelde: 10%.

Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen en Schrijven: “De teksten van de overheid zijn nog steeds te moeilijk. Daar kan en moet nog een hoop verbeterd worden. Wij willen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daar is heldere overheidscommunicatie voor nodig. Met deze sessies willen wij onze kennis en kunde delen op het gebied van eenvoudig communiceren.”

In elke provincie laat Stichting ABC zien hoe belangrijk het is ervaringsdeskundigen bij begrijpelijke communicatie te betrekken en hoe je dat doet? In Brabant is taalambassadeur Frans Jilesen (69) aanwezig bij de inspiratiesessie.