D66 zegt nee tegen het fiets- en wielerplan

GEMEENTE WOENSDRECHT - In het nieuwe fiets- en wielerplan van de gemeente Woensdrecht is niets veranderd ten opzichte van het vorige plan. "De ambitie en doelstellingen zijn hetzelfde als vier jaar geleden, maar er is op geen enkele manier bekeken of die ambities en doelstellingen zijn behaald”, aldus burgerraadslid Floris van Loon (D66).
'De gemeente heeft wel een enquête gehouden. Uit die enquête blijkt dat het draagvlak voor het Woensdrecht als wielergemeente juist is afgenomen. Dan is het niet juist om het fiets- en wielerplan ongewijzigd voort te zetten."

"Zeker niet als in het fiets- en wielerplan 90% van het geld wordt besteed aan de wielersport. D66 vindt juist dat het tijd wordt om meer te investeren in het fietsnetwerk en juist het aanzetten van onze inwoners om meer te gaan fietsen. Van Loon vindt dat het college hun huiswerk beter moet doen en een gedegen evaluatie moet houden. Er moet antwoord komen op de vraag wat het vorige plan heeft opgeleverd op zowel financieel als maatschappelijk gebied. Pas wanneer dat is gedaan en er een betere en concretere focus op het fiets gedeelte van het plan wordt gelegd kan D66 instemmen met dit plan. Het plan lijkt echt alleen bedoeld om grote wielerevenement te laten plaatsvinden en daar past D66 voor", zegt Van Loon."