De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd Foto: Bibliotheek Het Markiezaat

Nikki van Klim-Op wint voorlezen

Voorleeswedstrijd Bibliotheek West-Brabant

GEMEENTE WOENSDRECHT - REGIO - Bibliotheek West-Brabant heeft de lokale voorleeswedstrijd voor basisscholen georganiseerd. Nikki Schuurbiers van Basisschool Klim-Op kwam als winnares uit de bus en mag de felbegeerde titel Voorleeskampioen van de Gemeente Woensdrecht 2021 met trots dragen.

De schoolkampioenen van Basisschool Delphin, Klim-Op, De Meulenrakkers en Ste. Marie streden om de titel en lazen een fragment voor uit hun favoriete boek. Dit jaar was Het Kloosterhof in Hoogerheide niet volgepakt met enthousiaste fans, maar was er een online wedstrijd via Teams. De klasgenoten van de kampioenen konden zo de wedstrijd volgen en genoten met volle teugen van de spannende, mooie en grappige boeken. Omdat de schoolkampioenen zich heel goed voorbereid hadden, het niveau hoog én de verschillen klein waren hadden de juryleden het niet makkelijk. Judith Doomen, Marjolein Brouwers en Wendy Blommaert, leesmediaconsulenten van de bibliotheek beoordeelden de voorlezers op hun intonatie, voorleestempo, keuze van het fragment, emoties en tempowisselingen.

Winnares Nikki Schuurbiers
Nikki Schuurbiers las uit het boek Hoe overleef ik mezelf? van Francine Oomen voor. Nikki mocht de beker, oorkonde en boekenbon in ontvangst nemen, omdat ze heel zelfverzekerd, vrolijk en enthousiast voorlas. Nikki gaat door naar de online provinciale halve finale op 27 maart Voorleeskampioen van Noord-Brabant.