Afbeelding
Foto:

Scouting Ossendrecht collecteert weer voor Jantje Beton

OSSENDRECHT - Het motto van Jantje is “Stop nooit met SPELEN”. Al vele jaren zet Scouting Ossendrecht zich met veel enthousiasme in voor Jantje Beton.

Buitenspelen is super belangrijk, juist nu, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Wist je dat 3 op de 10 kinderen niet of slechts één keer per week buitenspelen? Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. De rol van scoutingclubs, jeugdverenigingen en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen.

Van 8 t/m 13 maart is de Jantje Beton Collecte. Ruim 40.000 vrijwilligers gaan jaarlijks langs de deuren gaan om geld op te halen zodat meer kinderen kunnen spelen. Ook Scouting Ossendrecht doet weer graag mee, mede omdat 50% van de opbrengst naar de eigen clubkas gaat. De scouts komen zaterdag 13 maart bij mensen langs. Uiteraard volgen ze de Corona-regels. Kunnen de scouts op steun rekenen?