Afbeelding
Foto:

Drie dagen om te stemmen

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - ZUIDWESTHOEK - Volgende week is het weer zover: de tijd om te stemmen op je favoriete politieke partij en persoon voor de Tweede Kamer.

Overal in de regio zijn de partijen aanwezig met hun posters op de gemeentelijke borden of digitale borden. Ook zijn verschillende flyers van deze partijen in de brievenbussen beland. Dit jaar is het anders dan de voorgaande jaren in verband met de coronamaatregelen.


Per brief stemmen

Voor inwoners uit de gemeente Woensdrecht:

Van 10 t/m 17 maart is er een briefstemafgiftepunt in het gemeentehuis, Huijbergseweg 3 te Hoogerheide (het 2e loket bij de receptie). De openingstijd daarvan is: 10 t/m 17 maart van 8.30 tot 17.00 uur (uitgezonderd het weekend).

Voor inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom:

Als u 70 jaar of ouder bent heeft u tijdens de verkiezingen de mogelijkheid om per brief te stemmen. U kunt deze stem per post sturen of uw stem afgeven op het stadskantoor, Jacob Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom. Dit kan op 10, 11, 12, 15 en 16 maart van 9.00-17.00 uur en op 17 maart van 7.30-21.00 uur.


Stemmen voor risicogroepen en ouderen

Voor risicogroepen en ouderen richten de gemeentes ook twee extra dagen in in verband met de coronamaatregelen zodat ze toch kunnen komen stemmen voor wie het niet persoonlijk wil komen stemmen. Deze zijn op 15 en 16 maart op onderstaande locaties en tijden:

Gemeente Woensdrecht

Maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021: Open van 07.30 uur tot 21.00 uur

Gemeentehuis (theaterzaal MFC Kloosterhof) Huijbergseweg 3 in Hoogerheide

MFC De Drieschaar De Ploeg 11 Ossendrecht


Halsteren en Lepelstraat (Gemeente Bergen op Zoom)

Maandag 15 en dinsdag 16 maart: open van 7.30 - 21.00 uur

De Wittenhorst Lindelaantje 1a te Halsteren


Op woensdag 17 maart zijn er meer stembureaus in beide gemeentes; raadpleeg hiervoor de website van uw gemeente waar u deze stembureaus vindt.

www.woensdrecht.nl

www.bergenopzoom.nl


Om te kunnen stemmen heeft u nodig:

- Een stem(plus)pas of kiezerspas;

- Een geldig ID-bewijs (op 17 maart 2021 maximaal 5 jaar verlopen);

- Een mondkapje.


Iemand machtigen:

wanneer u niet zelf in het stemlokaal kunt gaan stemmen, dan kunt u iemand machtigen. Op de stempas die u men thuisgestuurd krijgt, staat hoe dat moet.

Tweede kamer verkiezingen komen eraan
Afbeelding