Kees Rommens
Kees Rommens Foto: Bep Tielemans

Dorpsraad Halsteren verwelkomt aspirant leden

HALSTEREN - Zes aspirant leden hebben zich onlangs beschikbaar gesteld om deel uit te gaan maken van Dorpsraad Halsteren. Het is gebruikelijk dat aspirant leden enkele maanden meedraaien alvorens ze benoemd kunnen worden.

Het laatste nieuw benoemde lid in december vorig jaar is Sjef Robben. Dat gebeurde in de vergadering die toen nog 'echt' plaatsvond in ontmoetingscentrum de Wittenhorst. Afgelopen donderdagavond werd er voor de tweede maal digitaal vergaderd. Aan de orde kwamen onder andere de volgende onderwerpen:


Laadpaal op parkeerplaatsen

Er is een verzoek ingediend om op twee parkeerplaatsen nabij AH een laadpaal voor elektrische auto's te plaatsen die door iedereen gebruikt kan worden. In de dorpsraad werd geopperd dat met name winkeliers hier niet blij mee zullen zijn omdat iedere parkeerplek hard nodig is. Voorgesteld werd een andere locatie te zoeken op extra parkeerplaatsen, meer aan de achterzijde van Vogelenzang. Overigens werden op voorhand zorgen geuit over tekort aan parkeerruimte in verband met de realisatie van elf appartementen in de voormalige bibliotheek aan Lindenlaantje-Dorpsstraat.


Meepraten over bezuinigingen

Dorpsraad halsteren Halsteren heeft een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de enquête om mee te praten over bezuinigingen die de gemeente wil treffen in het kader van het Focusakkoord dat is gesloten met de raad. Iedere burger kan online eigen onderwerpen aandragen en later volgen discussies. De dorpsraad beveelt aan mee te doen; 'dit is zowat de enige manier om binnen te komen'. Deelnemen aan de enquête moet wel snel: uiterlijk 10 maart!


Fietspad door 't Laag

Als er een fietspad door het natte gebied 't Laag aangelegd gaat worden, dan moet dat vrij snel besloten worden. Er is subsidie voor een fietspad beschikbaar vanuit Landschap van Allure maar die moet dan nog dit jaar uitgegeven worden. Natuur- en milieuverenigingen maken echter bezwaar tegen een pad dat deels uit schadelijk materiaal bestaat. Ook zwerfvuil in de natuurparel wordt gevreesd.

Wat een andere fietsroute, door de Auvergnepolder betreft, daar wachten betrokken partijen op een andere partij die het initiatief neemt. Gemeente Bergen op Zoom heeft geen geld en om voortgang te houden moet er een begroting opgesteld worden, pas daarna kunnen fondsen gezocht worden. Uit een presentatie onlangs bleek dat er een prachtig plan ligt en dat het waterschap hier positief tegenover staat. Aan een gedeelte langs de spie, gebied vanaf de Halsterse dijk dat mogelijk interessant is voor industrie, zal het waterschap niets bijdragen.

Jan van den Eijnden
Rogier Brusselaars
Kees Kaijser
Gideon Hummel
Ton Manni