Jimmy de Rond van Autobedrijf J. de Rond en Marcel Rijk van MR-Solar bij de zonnepanelen op het dak van het autobedrijf in Hoogerheide.
Jimmy de Rond van Autobedrijf J. de Rond en Marcel Rijk van MR-Solar bij de zonnepanelen op het dak van het autobedrijf in Hoogerheide. Foto: Dennis van Loenhout

MR Solar feliciteert De Rond auto's met zonnepanelen

HOOGERHEIDE – Met 118 zonnepanelen op het dak is Autobedrijf J. de Rond in Hoogerheide klaar voor de toekomst. De zonnepanelen werden geïnstalleerd door het Halsterse bedrijf MR Solar. Ondernemer Marcel Rijk vertelt waarom investeren in zonnepanelen een zeer verstandige stap is.

“Waarom ik zonnepanelen verkoop? Omdat ik er met hart en ziel achter kan staan.” De Halsterse ondernemer Marcel Rijk windt er geen doekjes om: “Ik vind dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor het milieu. Groene energie levert daar een positieve bijdrage aan, dus je kunt zeggen dat ik dit doe vanuit een groot maatschappelijk bewustzijn. Maar ik ben ook een Zeeuw, en vanuit dat perspectief is het mooie van zonnepanelen dat ze goed zijn voor je portemonnee. Zonnepanelen leveren niet alleen iets op voor het behoud van de aarde, maar ook voor je eigen portemonnee!”

Het scherpe aanbod van MR Solar en de wetenschap dat je met zonnepanelen investeert in een energie neutrale toekomst was genoeg om ondernemer Jimmy de Rond van Autobedrijf J. de Rond in Hoogerheide over de streep te trekken. “Je wil als ondernemer je steentje bijdragen aan een betere wereld door je bedrijf te verduurzamen”, zegt De Rond, “dan zijn zonnepanelen een mooie investering. Het mooie aanbod van Marcel wekte vertrouwen, en we weten zeker dat we vanaf nu een enorme besparing gaan boeken op onze energiekosten.”


Investering

De woorden van De Rond klinken Marcel Rijk als muziek in de oren. Als klein, lokaal bedrijf met lage overheadkosten is MR Solar – vaak beter dan de concurrentie – in staat om de prijzen laag en vriendelijk te houden. “Vaak verrast dat mijn klanten”, zegt Rijk. “Die verwachten er zeker acht jaar over te doen om hun investering terug te verdienen, en merken dan dat het ook in vijf, of soms zelfs vier jaar kan. Bovendien staat goed en eerlijk advies bij mij voorop. Ik bekijk elke situatie en kom dan met een persoonlijk advies, ook als dat advies is dat investeren in zonnepanelen níet verstandig is. Eerlijkheid betaalt zich altijd terug. Zonnepanelen ook!”


Foto: Jimmy de Rond van Autobedrijf J. de Rond en Marcel Rijk van MR-Solar bij de zonnepanelen op het dak van het autobedrijf in Hoogerheide.

Afbeelding