Afbeelding
Foto:

Hans Vlak kandidaat 50PLUS

BERGEN OP ZOOM - REGIO - "Over precies een maand kunt u stemmen voor een nieuwe regering. Vaak hoor ik de vraag: 'Waarom zou ik gaan stemmen?' En dan ook de argumenten: 'Het helpt toch niks', of deze: 'Ze beloven van alles maar doen niks'," zegt Hans Vlak van politieke partij 50PLUS.

"Misschien heeft u gelijk, maar er is één partij, die wél hun belofte nakomt, als ze de kans krijgt: 50PLUS. De partij 50PLUS zet zich al zo lang als ze bestaat in voor het welzijn en de belangen van de ouderen in Nederland. En die ouderen, mensen van 50 jaar en ouder, dat worden er steeds meer! In de huidige crisistijd worden in ons land steeds meer dingen pijnlijk duidelijk, zoals het schrijnende tekort aan bedden en verplegend personeel in de ziekenhuizen. De inkomensverschillen tussen werkenden en niet-werkenden, zoals gepensioneerden is al jaren een doorn in het oog bij 50PLUS. Omdat de pensioenen al sinds 2010 niet meer geïndexeerd zijn, hebben de gepensioneerden in Nederland inmiddels al meer dan 20% koopkracht misgelopen. En nu wil het huidige kabinet ook het pensioensysteem gaan vervangen door een ander systeem! Het systeem wat zij voorstaan wordt alleen maar onzekerder, en de inmiddels opgespaarde pensioengelden, waar u (en ik… hard voor gewerkt hebben, worden opgedeeld en verkwanseld!

Ook de zorg in Nederland is al lang niet meer wat ze zou moeten zijn: de kosten stijgen, het eigen risico voor de burger stijgt, u moet steeds vaker een eigen bijdrage leveren voor medicijnen, voorzieningen als de WMO worden uitgekleed, en datgene wat verzekerd is, wordt minder en minder, zo niet in kwaliteit, maar dan wel in hoeveelheid. Voor gepensioneerden met een AOW en een klein pensioen is dit niet meer op te brengen!

Als kandidaat voor de Tweede Kamer namens 50PLUS is dit met name hetgeen waar ik mij sterk voor wil gaan maken. Daarom zou ik zeggen: Ga stemmen, en stem dan 50PLUS! Vriendelijke groet, Hans Vlak.