Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

"Hormonen vaak oorzaak van overgewicht"

BERGEN OP ZOOM - Overgewicht is een groot maatschappelijk probleem. Circa 50% van alle Nederlanders is te zwaar. En de gevolgen zijn groot! Overgewicht en obesitas lijden in veel gevallen tot gezondheidsrisico’s zoals een verminderd immuunsysteem, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, vermoeidheid en psychische problemen.

Agnes Withagen van Cure4Life in Bergen op Zoom: “Onderzoek wijst uit dat de oorzaak van overgewicht mede wordt veroorzaakt door een verstoorde hormoonhuishouding. Het programma van Cure4Life verbetert de disbalans in de hormoonhuishouding waardoor mensen op een verantwoorde manier hun gezonde gewicht bereiken. Hoe? Door een individueel voedingsprogramma dat wordt samengesteld door specialisten. Gezonde en uitgebalanceerde voeding als medicijn. Op basis van een uitgebreide medische vragenlijst, bloed- en urine- en mondslijmvliesonderzoek stelt het specialistisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen.” Volledig op maat dus!


Het persoonlijke voedingsprogramma van Cure4Life verbetert hormoonbalans

Er zijn veel hormonen die een rol spelen bij overgewicht, waaronder het groeihormoon, insuline en serotonine. Wanneer deze hormonen niet in balans zijn, is het gevolg dat voedsel niet wordt omgezet in energie, maar in vet. Daarbij wordt het verlangen naar ongezond voedsel groter en wordt het steeds lastiger om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Agnes: “Dat is juist wat met ons persoonlijke voedingsprogramma wel bereikt kan worden! Het gevolg is dat de meeste mensen niet alleen tot een gezond gewicht komen, maar ook dat de algehele gezondheid verbetert. Klachten verminderen of verdwijnen, in veel gevallen kan medicatie afgebouwd worden. Vaak horen we: ‘ik voel me als herboren, ik heb mijn leven weer terug!’ En daar doen we het voor. Ons streven is, een gezond gewicht en een een gezond leven voor iedereen!”


Wat maakt Cure4Life zo succesvol?

Een algemeen dieet voor iedereen werkt niet, dat is allang bekend. Ieder mens is uniek en specifiek. Agnes: “Door de focus te leggen op individuele situatie en omstandigheden, zijn we in staat om de oorzaken goed in kaart te brengen. Dit doen we tijdens een eerste gratis intakegesprek.” Het persoonlijke voedingsprogramma is dan ook volledig afgestemd op het individuele profiel van de cliënt. Cure4Life heeft veel wetenschappelijke kennis en ervaring op het gebied van overgewicht, voeding en gezondheid. Deze unieke combinatie van kennis en kunde wordt ingezet om iedere cliënt persoonlijk te begeleiden naar een passende leefstijl. Door kennis en inzicht over te dragen, is de cliënt veel beter in staat en gemotiveerd om de juiste keuzes te maken voor een gezond en gebalanceerd leven. Agnes: “Wie het programma correct volgt kan een gewichtsverlies verwachten van 5 tot 8 kilo per maand, zonder hongergevoel.”


Meld je aan voor een gratis consult

Tijdens het gratis consult inventariseren we -geheel vrijblijvend- de oorzaken van overgewicht in uw specifieke situatie. We informeren u uitgebreid hoe het Cure4Life-programma werkt en wat u kunt verwachten. Uiteraard is er alle ruimte uw vragen te stellen. Na dit eerste gratis consult bepaalt u samen met uw consulent of het Cure4Life programma bij u past.


Al vele cliënten een betere gezondheid

Agnes Withagen is sinds 2017 werkzaam als Cure4Life consulent in Bergen op Zoom vanuit haar eigen praktijk “Beautiful & Healthy” en heeft inmiddels vele cliënten naar een betere gezondheid begeleid. Zij is voedingsdeskundige, gewichtsconsulent en orthomoleculair therapeut. Daarbij heeft zij medische en psychosociale basiskennis.


Cure4Life Bergen op Zoom is gevestigd in De Melkfabriek unit 119, Bruinevisstraat 32 in Bergen op Zoom.
Telefonisch contact opnemen kan op telefoonnummer 06-25007540.
Voor meer informatie: www.cure4life.eu en www.mooigezond.net


Agnes tenslotte: “Graag tot ziens in mijn praktijk in De Melkfabriek te Bergen op Zoom!”