Moeder Mirjam (rechts) en dochter Yosie Looijen openen Looyz, een winkel met een verrassend assortiment.
Moeder Mirjam (rechts) en dochter Yosie Looijen openen Looyz, een winkel met een verrassend assortiment. Foto: Dennis van Loenhout

Looyz: voor iedereen!

HALSTEREN – Het dorpshart van Halsteren heeft er een nieuwe winkel bij. Lockdown of niet, moeder Mirjam en dochter Yosie Looijen zijn vastbesloten, creatief en flexibel en bieden Halsteren een winkel waar iedereen welkom is om zich te laten verrassen door een onverwacht assortiment. Hun winkel heet Looyz.

“Just a store”, is het motto van Looyz. Gewoon een winkel dus, maar wie met Yosie en Mirjam Looijen spreekt weet dat Looyz eigenlijk helemaal niet zo gewoon is. Een dochter met een passie voor mode en een moeder die overal kansen ziet om creatief uit te pakken maken van elke gewone winkel iets bijzonders. “We vullen elkaar heel goed aan”, zegt Yosie. “En het leek ons heel leuk om samen een winkel te hebben. Een kledingwinkel, maar dan wel een kledingwinkel die gaat over meer dan kleding alleen. We houden ervan om creatief te denken, mogelijkheden te zoeken en leuke dingen te doen. Zo willen we een winkel zijn die zich niet richt op een bepaalde doelgroep, maar die er is voor iedereen.”
In de rekken van Looyz hangt de nieuwste dameskleding van de mooiste labels uit Scandinavië, Frankrijk en Nederland – Yosie en Mirjam houden die nog even geheim, als verrassing – maar bij Looyz vind je ook allerlei mooie accessoires, cadeaus en zelfs alle benodigdheden om een mooie tapasplank op tafel te zetten. “Daar wordt iedereen blij van”, zeggen Mirjam en Yosie, “we willen ook verrassende tapaspakketten leveren als relatiegeschenk, of als kerstpakket voor bedrijven.”

Toen moeder en dochter hun ideale pand vonden aan de Dorpsstraat 128 in Halsteren hadden ze nog geen idee dat de lockdown zo lang zou duren. Lees verder op pagina 6.


Ze gebruikten de tijd om een prachtig interieur te ontwerpen dat ze - met hulp van hun vader en echtgenoot - volledig zelf bouwden, om Looyz nog iets unieker te maken. Ze mikken op een opening in maart, maar zijn afhankelijk van de maatregelen. Mirjam en Yosie laten zich er niet door uit het veld slaan: "De maatregelen zijn voor iedereen lastig, iedereen wil weer lekker als vanouds kunnen winkelen. Tot dat weer kan passen we ons aan en zoeken we creatieve oplossingen. En als we open mogen, dan openen we de leukste winkel van Halsteren!”


Looyz is te volgen via www.facebook.com/LooyzHalsteren