Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

De hypotheek is de sleutel

HUIJBERGEN – Al sinds 2006 is Stultiens Assurantiën specialist in alle verzekeringen voor particulier en bedrijf. Het nadrukkelijke Huijbergse tintje van Stultiëns Assurantiën zorgde altijd al voor een persoonlijke noot. In 2021 is die belangrijker dan ooit. Dat hypotheken óók een specialisme zijn van Stultiëns Assurantiën is mooi meegenomen, want een hypotheek kan de sleutel zijn tot veel voordeel.

Dat de hypotheekrente historisch laag is, is al lang geen nieuws meer. Leo Stultiëns denkt dat de hypotheekrente in de nabije toekomst door de concurrentie tussen de banken waarschijnlijk, eerder verder zal dalen dan stijgen. “Als een hypotheek al langer loopt kan het nooit kwaad om deze opnieuw tegen het licht te houden”, zegt Leo. “Soms is aflossen verstandig, maar soms is het ook goed om het grotere plaatje te bekijken. Laat je het geld in de stenen zitten, of kies je ervoor de hypotheek over te sluiten om zo een spaarreserve te creëren voor je pensioen? Voor de groep ouderen bestaan er tegenwoordig allerlei mogelijkheden om de overwaarde te verzilveren. Hoewel beleggingen een gemiddeld rendement van 3% hebben is de woning nog altijd de veiligste haven voor een financieel zekere toekomst.”

Formeel is Stultiëns Assurantiën verzekeringsspecialist, maar het echte specialisme van Leo en Marian Stultiëns en hun team zit in de persoonlijke aandacht voor hun klanten. “Als tussenpersoon hebben wij een formele zorgplicht voor onze klanten, maar wij zien dat ook als een morele plicht. Als een bedrijf groeit, komt de dienstbaarheid onder druk. Wij kiezen er als bedrijf daarom bewust voor niet teveel te groeien. Wij staan voor dienstbaarheid aan onze klanten en zoeken samen met hen de beste oplossingen. Omdat wij de aanbieders en hun voorwaarden als geen ander kennen, ligt die beste oplossing altijd binnen handbereik.”

Terwijl de concurrentie op de markt voor hypotheekaanbieders groeit, neemt het aantal verzekeringsmaatschappijen juist af. Leo: “Het keuzeaanbod voor de consument wordt minder, maar de wetgeving neemt toe. De markt wordt complexer en het wordt steeds moeilijker om te bepalen of je risico’s wel op de juiste wijze zijn afgedekt. Dat zijn de momenten waarop wij als tussenpersoon het verschil kunnen maken. Wie zelf een verzekering afsluit vindt online allerlei voordelige opties, maar wanneer er schade is blijkt vaak dat goedkoop toch duurkoop was. Wij kunnen helpen bij het vinden van een goede, realistische dekking, die past bij de persoonlijke situatie.”


Balans

Ook ondernemers en ZZP-ers ontsnappen niet aan de aandacht van Stultiëns Assurantiën. “We zien dat het gros van de ZZP-ers nog altijd geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft”, vertelt Leo. “Daar valt nog een wereld te winnen. Arbeidsongeschiktheid heeft een enorme impact, er zijn dan kapitalen nodig om in het levensonderhoud te kunnen voorzien. Een AOV lijkt vaak erg duur, maar er is altijd een oplossing te vinden waarin dekking en inkomen een mooie balans vormen. Ook daarin is de persoonlijke situatie de leidraad.”