Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Baas kent de waarde van woorden

HALSTEREN – De vertrouwensband tussen Baas Assurantiën en haar klanten is inmiddels zo groot dat er weinig woorden voor nodig zijn. Klanten weten dat Pieter Baas en zijn team de details in het oog houden. Of het gesprek nou digitaal of “analoog” plaatsvindt: bij Baas Assurantiën en De Hypotheekshop hebben alle woorden waarde.

Hij is een man van weinig woorden, en als ervaren verzekeringsagent weet Pieter Baas dat zijn vak niet draait om een verkooppraatje. Vertrouwen is veel belangrijker. Klanten weten dat hun belangen bij Baas Assurantiën altijd bewaakt worden, op verzekeringsvlak, maar ook als het om hypotheken gaat. Dat vertrouwen maakt dat elk gesprek soepel verloopt, of het nou fysiek of – zoals in de coronacrisis steeds vaker het geval is – digitaal gebeurt.

Voor Pieter Baas en zijn team kent de markt van verzekeringen en hypotheken geen geheimen. Van elke aanbieder kennen ze de plus- en minpunten, weten ze de dekking en kennen ze de kleine lettertjes. Op een echt Halsters kantoor – waar een klant meer is dan een relatienummer – wordt die kennis toegepast om elke klant maatwerk te leveren. Dat maatwerk betekent dat ook het onderwerp “belastingen” wel eens ter sprake komt, vertelt Pieter. “Klanten die in 2020 hun hypotheek hebben overgesloten, doen er goed aan om alert te zijn bij de belastingaangifte. De nieuwe, lagere rente betekent dat je minder hypotheekrente kunt aftrekken en als je dat aanpast in je belastingaangifte voorkom je dat later een groot bedrag moet terugbetalen. We begrijpen dat je zo’n detail over het hoofd kunt zien, maar het kan grote gevolgen hebben. Die helpen we graag voorkomen.”

Het zijn die details die het doen bij Baas Assurantiën en De Hypotheekshop. In de coronacrisis hebben veel mensen hun woning verbouwd. Baas Assurantiën wijst haar klanten er in dat geval op dat het verstandig is om de “herbouwwaarde” in de opstalverzekering aan te passen. “Als je woning is uitgebreid en daardoor in waarde is toegenomen is dat heel verstandig”, legt Pieter uit. “De kans dat je iets overkomt waardoor de verzekering die herbouwwaarde ooit zou moeten uitkeren is klein, maar als het nodig is, dan wil je niet hoeven concluderen dat je onderverzekerd was. Veel verzekeraars bieden daar garantie tegen, maar wij kijken voor de zekerheid liever met onze klanten mee. Kleine details als deze zijn de reden dat het altijd verstandig is om regelmatig je verzekeringspakket door te nemen en op peil te houden. Daar zijn wij voor.”


Aantrekkelijk

Ondertussen helpen Pieter en zijn collega's klanten van De Hypotheekshop ook bij het signaleren en verzilveren van kansen die de aanhoudend lage hypotheekrente biedt. "Door de lage rente is het afsluiten van een hypotheek nu heel aantrekkelijk: voor starters is de lage rente voordelig, voor doorstromers biedt het de kans om tegen gelijke lasten een mooiere woning aan te schaffen. Of dit hét moment is om in te stappen? Voordelig is de lage rente zeker, en hoewel we er veel over zouden kunnen zeggen, willen we niet speculeren over hoe de rente zich ontwikkelt. Dat weten zelfs wij niet. Zo eerlijk zijn we wel.”