Geen optocht dit jaar in Put en Buntland maar wel een leuk ander programma.
Geen optocht dit jaar in Put en Buntland maar wel een leuk ander programma. Foto:

(P)ut staot op zen kop

PUTTE - In Putte is voor de intocht een filmpje opgenomen en dit wordt zaterdags op Facebook gezet. Zondag is dan de puzzeltocht langs de route waar normaal de optocht langs gaat.

Er worden dan op huizen en winkels posters gehangen met letters en daarmee wordt en een zin gevormd. Liefhebbers kunnen de route een hele dag lopen en tussen 2 en 5 het formulier inleveren. En voor de sluiting wordt er ook een filmpje opgenomen, dat dinsdags op Facebook komt. Tevens is op Facebook een actie begonnen voor de mooiste raamversiering in Put en Buntland en wordt het carnavalskrantje verspreid. Op een formulier in het carnaval staat alles uitgelegd. Inleveren is buiten bij De Biezen. De neus ophalen, eigenlijk het begin van de carnaval, komt online. Er is een heel filmpje gemaakt met intro, sleuteloverdracht en ophalen neus om zo toch een beetje carnavalsgevoel te krijgen. Ook in een filmpje wordt de sleutel weer teruggegeven, laten we de neus weer zakken en is de ontknoping van een puzzelspeurtocht met Nar Gootje, Prins Fred en Grootste boer Gerrit.

(P)ut staot op zen kop! Er is ook een liedje dat gemaakt is door de bekende plaatselijk zanger Ron van Hoof.

In het bejaardenhuis is dit jaar een boerenmaaltijd met een bingo. De carnavalsstichting heeft voor de prijsjes gezorgd en fruitmandjes. Die gaat de prins dan afleveren en op afstand de mensen begroeten.

Afbeelding