Afbeelding
Foto:

Introductie nieuwe kledinglijn METO

HOOGERHEIDE – Onder normale omstandigheden had er sowieso weinig sprake van voetbal geweest. Carnaval zou uitgebreid worden gevierd en daarnaast vormt Koning Winter in februari een onzekere factor. Momenteel van totaal ondergeschikt belang daar Covid-19 al maandenlang een enorm donkere schaduw over alles werpt. Desalniettemin gloorde er onlangs toch een markant lichtpuntje aan de Huijbergseweg in Hoogerheide. METO introduceerde haar nieuwe kledinglijn!


Decennia siert Aannemersbedrijf De Nijs-Soffers prominent de wedstrijdoutfit van de roodwitblauwe selectiespeler. Vanzelfsprekend is er niet met deze traditie gebroken. Voor iedere speler is sinds kort een op maat gemaakt getailleerd shirt, voorzien van gemeentewapen, beschikbaar. In het kader van uniformiteit voorzag METO, door tussenkomst van Neele-Vat Logistics en Versteden Leidingsystemen, haar selectie tevens van een clubjack, broek alsmede nieuwe inloopshirts.


Modeshow

Wanneer METO haar kledinglijn zal kunnen showen blijft vooralsnog afwachten. Ook de gebroeders Marijn (29) en Joep (25) van Kalmthout hebben weinig fiducie in een ‘modeshow’ korte termijn. “Ik wilde dat het waar was. Ik ben er onderhand, net zoals iedereen, wel klaar mee. En het einde is volgens mij nog niet in zicht. Telkens worden nieuwe scenario’s gepresenteerd. Hierdoor moeten we ook onze doelstellingen steeds verleggen, wat in mijn geval demotiverend werkt. In het begin van de lockdown ga je nog vol goede moed een paar maal per week hardlopen om je conditie op peil te houden. Als dit echter mijn hobby was dan had ik wel bij Spado gezeten. Lastig om dit volle bak vol te houden”, aldus Joep van Kalmthout. Corona zette voor de fysiotherapeut eerder een streep door een langdurig verblijf in Azië, nu gaat ook de voetbalcompetitie in rook op.

Voor broer Marijn van Kalmthout een prettige bijkomstigheid. “Ik liep net voordat de competitie werd stilgelegd op de training een scheurtje in mijn kuit op. Door de lockdown heb ik onder begeleiding van Joep aan mijn herstel kunnen werken. Ik ben er weer helemaal klaar voor, de vraag blijft wanneer. Net als Joep ben ik het lopen wat beu. Voetballers zijn nu eenmaal teamsporters.”


Fair

Joep is herstellende van corona, Marijn net uit quarantaine. Beiden zien een herstart volgens de routekaart medio april somber in. “Praktisch onhaalbaar. Het is zo april. Je zit dan wellicht nog met een stukje voorbereiding, gescheiden vervoer, aparte kleedkamers en wedstrijdbesprekingen, geen kantine en thuis douchen. Verre van ideaal”, schetst Joep van Kalmthout.

Marijn van Kalmthout: ”En wat gaan we dan doen? Uitspelen halve competitie? Niet fair daar het wel degelijk uitmaakt of je uit of thuis tegen een bepaalde tegenstander moet. En hoe trekken ze het recht? Er zijn teams die al een paar wedstrijden meer hebben gespeeld. Lastig, maar helaas niet anders.”

Afbeelding